Ny Riesling från Moselland

Livets Goda 12 Mar, 2019
Vin I mitten av februari gjorde en ny Riesling från Mosel, Tyskland, entré i Systembolagets beställningssortiment – Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken.

I produktionen av Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken är både druvornas härkomst och kvalitet av största vikt. Druvorna handplockas från gårdarna i fyra olika Grand Cru-lägen Brauneberger Juffer, Lieserer Niederberg-Helden, Ürziger Würzgarten och Erdener Treppchen. Detta sker under sensommaren, när druvorna är perfekt mogna men ännu inte hunnit drabbas av ädelröta, vilket gör att vinet behåller sin torra karaktär men ändå får en fruktdriven palett.

”Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken är ett vin med ett långt och lite svårt namn, men med lätta smaker som är enkla att tycka om. De utvalda druvorna och speciella skördeprocesserna ger vinet en fantastisk kvalitet såväl som en välbalanserad och intensiv smak”, säger Reija Tuomaala Andersson, varumärkesansvarig för Moselland Von Grossenlagen.

Efter den sena, noga kontrollerade skörden pressas druvorna försiktigt. Musten får sedan jäsa i små temperaturkontrollerade ståltankar, utan hjälp från tillsatt kultiverad jäst. Efter att vinet legat på sin egna jästfällning filtreras det en gång innan det buteljeras strax innan näst kommande skörd.

Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken finns i Systembolagets beställningssortiment från mitten på februari och kostar 135 kronor.

Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken
Artikelnummer: 73468
Alkoholhalt: 11,5%
Pris: 135 kr


Problematisk bostadsmarknad påverkar ungas relationer

Övrigt Nära nog hälften av de unga i åldern 20 till…
20 May, 2019

Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 - Tog hem vinsten på gamla rester

Mat och Restaurang Efter tolv tuffa tävlingsveckor har Lidls Mästare 2019 korats. Finalen…
20 May, 2019

Valio lanserar alternativ ost från växtriket

Mat och Restaurang Valio lanserar Oddlygood® Veggie – ett veganskt alternativ till ost…
20 May, 2019

Världens längsta falafelrulle serverades i Hjällbo

Mat och Restaurang Hjällbo är ny världsmästare i falafelrulle. I dag serverade bostadsbolaget…
20 May, 2019

Säg cheeeeese till Almondys nyhet

Mat och Restaurang Tidigare har många behövt baka för att kunna bjuda på…
20 May, 2019

Carlshamn släpper vegansk innovation

Mat och Restaurang Carlshamn Fyra Frön är ett veganskt bredbart pålägg tillverkat på…
17 May, 2019

Premiär för Koreansk BBQ

Mat och Restaurang I juni startar man upp Koreansk BBQ på OGBG –…
17 May, 2019

Glenmorangies hållbarhetssatsning ska få ostron att återvända till våra nordiska vatten

Whisky och Bourbon Nästa vecka, den 21-23 maj, är det skotska whiskyföretaget Glenmorangie…
17 May, 2019

Nespresso & Podd

Whisky och Bourbon I samarbetet mellan Caran d'Ache och Nespresso har nu version…
17 May, 2019

Världens bästa Single Malt släpps i Sverige – begränsat antal

Whisky och Bourbon Teeling Whiskey 24 Year Old Single Malt fick nyligen pris…
17 May, 2019

Nu kommer High Coast 63

Whisky och Bourbon Imorgon släpper man den efterlängtade specialbuteljeringen "63", som är lagrad…
16 May, 2019

Lively Wines lanserar Willunga 100 Clarendon Single Vineyard 2015

Vin Lively Wines är stolta över att lansera Clarendon Single Vineyard…
16 May, 2019

St:Eriks Bryggeri i historiskt samarbete med Weihenstephan

Whisky och Bourbon Lagom till sommaren presenterar S:t Eriks bryggeri ett spektakulärt samarbete…
16 May, 2019

Apollo lanserar resor för Sveriges största målgrupp

Övrigt Sverige är ett av världens mest singeltäta länder och den…
16 May, 2019

Tips på vinresor utanför Europa

Övrigt Italien, Frankrike och Spanien är världens största producenter av vin.…
16 May, 2019

Norrlager - Nyhet i ölsortimentet hos VASA Bryggeri

Whisky och Bourbon Det norrländska VASA Bryggeri, beläget strax utanför Sundsvall, har sedan…
15 May, 2019

Tillfällig lansering - Graham's Tawny Singel Harvest 1994

Vin Tillfällig och exklusiv webblansering den 23 maj av Graham's Tawny…
15 May, 2019

Glassbaren i Bräcke blev Svensk Glassmästare 2019

Mat och Restaurang Igår 14 maj arrangerades Glass-SM där Sveriges bästa glassmästare utsågs…
15 May, 2019

Expertorgan mer än fördubblar rekommendationen av makrillfiskekvoter

Mat och Restaurang I dag presenterade expertorganet Internationella Havsforskningsrådet ICES (International Council for…
15 May, 2019

Branschnytt: Magnus Prössel ny Head Chef på Radisson Blu Malmö

Vin Den nya kökschefen på Radisson Blu Hotel Malmö är en…
15 May, 2019
Artikelarkivet