Ny Riesling från Moselland

Livets Goda 12 Mar, 2019
Vin I mitten av februari gjorde en ny Riesling från Mosel, Tyskland, entré i Systembolagets beställningssortiment – Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken.

I produktionen av Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken är både druvornas härkomst och kvalitet av största vikt. Druvorna handplockas från gårdarna i fyra olika Grand Cru-lägen Brauneberger Juffer, Lieserer Niederberg-Helden, Ürziger Würzgarten och Erdener Treppchen. Detta sker under sensommaren, när druvorna är perfekt mogna men ännu inte hunnit drabbas av ädelröta, vilket gör att vinet behåller sin torra karaktär men ändå får en fruktdriven palett.

”Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken är ett vin med ett långt och lite svårt namn, men med lätta smaker som är enkla att tycka om. De utvalda druvorna och speciella skördeprocesserna ger vinet en fantastisk kvalitet såväl som en välbalanserad och intensiv smak”, säger Reija Tuomaala Andersson, varumärkesansvarig för Moselland Von Grossenlagen.

Efter den sena, noga kontrollerade skörden pressas druvorna försiktigt. Musten får sedan jäsa i små temperaturkontrollerade ståltankar, utan hjälp från tillsatt kultiverad jäst. Efter att vinet legat på sin egna jästfällning filtreras det en gång innan det buteljeras strax innan näst kommande skörd.

Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken finns i Systembolagets beställningssortiment från mitten på februari och kostar 135 kronor.

Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken
Artikelnummer: 73468
Alkoholhalt: 11,5%
Pris: 135 kr


Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

O/O Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019

Felix Veggie växer med tre vegetariska soppor

Mat och Restaurang En tomat- och mozzarellasoppa, en vegansk gulasch och en sötpotatis-…
18 Mar, 2019

Jura lanserar 12-åring i halvflaska med ny profil

Whisky och Bourbon Jura har genomgått en omfattande förändringsprocess och Jura Destilleriets Master…
18 Mar, 2019

Lansering den 22:a mars - A Christmann IDIG Riesling Grosses Gewächs

Vin Årgången 2017 inledde med en hel del nederbörd men utan…
18 Mar, 2019

Rester blir till rätter med Restakuten

Mat och Restaurang Nu startar Willys Restakuten: en tjänst på Instagram där användarna…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet