Ny säsongswhisky från Mackmyra – Äppelblom

Mackmyra kan nu för första gången presentera en säsongswhisky som delvis är slutlagrad på ekfat mättade med calvados från Christian Drouin. Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio har tillsammans med Christian och hans son Guillaume laborerat sig fram till en single malt whisky med äppeltoner.  

Valet av calvadosproducent var enkelt. Christian Drouin står för helt fantastisk calvados på alla plan, ett genuint hantverk bakom varje utgåva och har sedan 1965 utmanat traditionsbundna fransmän, vilket matchar Mackmyras arbetssätt och experimentlusta. De lätta äppeltonerna från vår whisky i kombination med calvadosens mer mogna äppelsmaker har gett Äppelblom en generös fatkaraktär med en fint kryddig balans, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra. 

­– Calvados är en delikat och fruktig dryck. När jag provade Äppelblom blev jag mycket imponerad över hur fint pärontonerna från Mackmyras fat gifter sig med de syrliga smakerna av citrus och äpple från våra fat. Resultatet är en mycket uttrycksfull och elegant whisky som passar perfekt till våren. Eftersom vår calvados har en väldigt lång mognadsprocess, återanvänder vi sällan våra fat. Därför är jag extra stolt över resultatet, där Äppelblom väcker liv i våra calvadosfat, säger Guillaume Drouin, koncernchef Christian Drouin

Mackmyras säsongswhisky Äppelblom lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 22 mars 2019.

Mackmyra Äppelblom
Volym:                                         700 ml
Alkohol:                                       46,1 %
Pris:                                               598 kronor
Artikelnummer:                           40434-01
Lanseringsdatum:                        22 mars 2019