Hem NyheterNyhet WB Ny single malt från Tobermory

Ny single malt från Tobermory

av Livets Goda

Destilleriet på Isle of Mull har varit stängt i tre år för renovering, men hösten 2019 öppnades det igen. Detta firas med en ny whisky, Tobermory 12 YO.

Orten Tobermory har en fängslande charm som helt enkelt är unik. Detsamma gäller whiskyn som representerar öns virvlande dimma, havets salt, århundraden med myter och legender. Tobermory Distillery producerar två distinkta single malts som görs under halva året vardera: den icke-torvade, fruktiga Tobermory och den kraftigt torvade (30 – 40 ppm fenol), mer robusta och rökiga Ledaig.

Tobermory, som grundades 1798, är The Isle of Mulls enda destilleri och ett av de äldsta kommersiella destillerierna i Skottland. Destilleriets förflutna är lika färgstarkt som stadens strandpromenad. En historia präglad av nedläggningar och ekonomiska problem har vid mer än ett tillfälle hotat dess existens. Med kreativitet och engagemang, har Tobermory överlevt motgångarna. Destilleriet har varit stängt i tre år för en välbehövlig renovering, men hösten 2019 öppnades destilleriet igen. Detta firas med en ny whisky från Tobermory, nämligen den tolvåriga Tobermory som nu lanseras i beställningssortimentet.

Tobermory 12 YO
Nr 80203, 569 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING