Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ny strategi bidrar till cirkulär omställning på Löfbergs

Ny strategi bidrar till cirkulär omställning på Löfbergs

av Livets Goda

Kaffebranschen har behov av cirkulär omställning, och här vill Löfbergs vara med och driva utveckling. Nu siktar det familjeägda kafferosteriet på att eliminera allt avfall relaterat till odling, förädling och konsumtion till år 2030.

– Den cirkulära omställningen är en del i vår nya affärsstrategi, en förändring vi tror kommer att löna sig både kommersiellt, socialt och miljömässigt, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

Vill påskynda utvecklingen
För att nå målet noll avfall till 2030 kommer Löfbergs bjuda andra aktörer, både inom och utanför branschen. Löfbergs initiativ Circular Coffee Community, som ska bidra till eliminera allt avfall relaterat till kaffe, är ett exempel. För att påskynda utvecklingen har det familjeägda kafferosteriet nu utsett en Chief Innovation and Circular Transformation Officer.

– Klimatförändringarna och slöseriet med resurser hotar inte bara vår verksamhet utan hela den globala kaffebranschen, från odlare till konsumenter. Vi måste förändra hur vi ser på kaffe och använda alla resurser i hela värdekedjan, säger Lars Aaen Thøgersen, Chief Innovation and Circular Transformation Officer på Löfbergs.

RELATERAD LÄSNING