Ny trend i Champagne

Livets Goda 22 Mar, 2010
Vin Producenterna i Champagne verkar ta för givet att konsumenten ska känna till hela det rigorösa arbete som ligger bakom varje flaska. Nu verkar det dock som en ny upplysningsvåg drar över regionen med lust att informera konsumententerna om vad som sker i vinerierna.
"Senast ut är Lanson som nu väljer att sätta ut degorgeringsdatum (Datumet då fällningen avlägsnades från champagneflaskan) på baksidan av alla 75 centiliters flaskor av Lanson Black, Rosé och Ivory Label NV. Att sätta ut degorgeringsdatumet är en del av Champagnehusets långsiktiga strategi för att upplysa konsumenterna om hur framställningen av drycken går till. Ambitionen är att förklara för köparen varför olika flaskor av samma Champagne kan smaka olika. Att det är en levande produkt. Lanson vill också kommunicera kvalitet, arv, härkomst och smak för att motivera varför Champagne är så pass kostsamt. Eftersom Lanson firar 250-års jubileum i år passar de också på att lansera en egen bok om husets historia ""Lanson Little Black Book Champagne"". Boken förklarar hela Champagenprocessen detaljerat och ger vägledning till de olika smakprofilerna som finns. Bland annat reder de ut skillnaden mellan malolaktiska och icke-malolaktiska stilar av Champagne (Lanson tillämpar inte malolaktisk jäsning). Syftet är underlätta för konsumenterna att hitta ""sin"" stil när de väljer Champagne. Boken finns att beställa på www.lansonlittleblackbook.co.uk."

Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet