”Senast ut är Lanson som nu väljer att sätta ut degorgeringsdatum (Datumet då fällningen avlägsnades från champagneflaskan) på baksidan av alla 75 centiliters flaskor av Lanson Black, Rosé och Ivory Label NV. Att sätta ut degorgeringsdatumet är en del av Champagnehusets långsiktiga strategi för att upplysa konsumenterna om hur framställningen av drycken går till. Ambitionen är att förklara för köparen varför olika flaskor av samma Champagne kan smaka olika. Att det är en levande produkt. Lanson vill också kommunicera kvalitet, arv, härkomst och smak för att motivera varför Champagne är så pass kostsamt. Eftersom Lanson firar 250-års jubileum i år passar de också på att lansera en egen bok om husets historia ””Lanson Little Black Book Champagne””. Boken förklarar hela Champagenprocessen detaljerat och ger vägledning till de olika smakprofilerna som finns. Bland annat reder de ut skillnaden mellan malolaktiska och icke-malolaktiska stilar av Champagne (Lanson tillämpar inte malolaktisk jäsning). Syftet är underlätta för konsumenterna att hitta ””sin”” stil när de väljer Champagne. Boken finns att beställa på www.lansonlittleblackbook.co.uk.”
1,4K