Hem NyheterNyhet WB Ny tysk pilsner från Berlin på Systembolaget

Ny tysk pilsner från Berlin på Systembolaget

av Livets Goda

Berliner Pilsner är en ikonisk pilsner i den tyska huvudstaden och har bryggts sedan 1963. Berliner Pilsner är älskad av berlinarna och ölets slogan, ”Berlin, du bist so wunderbar”, har blivit som ett mantra för invånarna i Berlin, en av Europas hetaste metropoler. Den 1 december hittar man Berliner Pilsner på Systembolagets hyllor. Pris 14.90 kr, 50 cl, 5%, artikelnummer 147015.

Bryggeriet Berliner Pilsner Brewery som ligger placerat i stadsdelen Lichtenberg, i före detta Östtyskland, har bryggt Berliner Pilsner sedan 1963. Den snygga matta grönametalliska burken med den distinkta Berliner-logotypen och den röda björnen, hämtad från stadens stadsvapen, tilltalar sannolikt den konservativa som den moderna och trendiga öldrickaren.

Vatten, kornmalt, humle och jäst: det är allt som krävs för att brygga en god öl enligt den tyska renlighetslagen. Berliner Pilsner är allt en klassisk tysk pilsner ska vara.

Ölets slogan, ”Berlin, du bist so wunderbar”, är en hyllning till den vackra staden och betyder, ”Berlin, du är så underbar”. Tyskarna älskar sitt öl och Berlinarna är speciellt stolta över stadens egen pilsner.

Berlin har sedan länge varit en av Europas absolut trendigaste städer och människor från hela världen reser gärna till staden för att shoppa, festa och ta del av stadens otroliga utbud av restauranger, nattklubbar och kulturliv.

Berliner Pilsner

Pris: 14.90 kr + pant
Storlek: 50cl
Alkoholhalt: 5%
Nummer: 147015
Lansering: 1 december 2021

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING