Hem Vinvärlden Ny vintagechampagne – Krug 2004 Luminous Freshness

Ny vintagechampagne – Krug 2004 Luminous Freshness

av Livets Goda

Krug 2004 är en exklusiv champagne av de finaste vinerna från flera olika vingårdar i Champagne.  Klimatet under 2004 var till en början kallare än normalt men tack vare varma månader i september och oktober blev skördarna ändå stora. Det gav överlag viner som var mycket uttrycksfulla, eleganta och diskreta. 

Krug 2004 är en blandning av Chardonnay (39 %), Pinot Noir (37 %) och Meunier (24 %). Strukturen i vinet har vuxit fram under tolv år i vinkällare där den fått sitt uttryck.

”Den exklusiva champagnen berättar en historia från ett år som präglas av friskhet. Det är en mycket välbalanserad champagne som kombinerar finhet och fräscha toner av citrus med en lysande struktur” berättar man från producentens håll.

Krug 2004 är den sista årgången i den andra vintagetriologin i husets historia. De första årgångarna var 1988, 1989 och 1990 och den andra upplagan består av årgångarna 2002, 2003 och 2004. Varje flaska har ett unikt Krug ID på den svarta etiketten, ett sexsiffrigt nummer som berättar dess fulla historia. Till exempel ger ett Krug ID tillgång till källarmästaren Eric Lebels egna anteckningar som avslöjar mer om hur framställningen gått till, vilka viner champagnen består av, vilka gårdar vinerna kommer ifrån och hur de lagrats.

– Det är viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt varje vingårds karaktär och ha respekt för individualiteten i varje gård och dess vin. Det gjorde det möjligt att identifiera det unika med årets viner, säger Eric Lebel, källarmästare hos Krug.

Producentens smakbeskrivning:
”Krug 2004 har en ljus gyllene färg som speglar dess friskhet. Doften är en uttrycksfull samling av ingefära, kanderade citrusfrukter och kvitten som följs av fylliga toner av citronmarängpaj, plommon och mirabelle. Det är en välbalanserad Champagne med en lätt smak av brioche och honung som lyfter fram en antydan av citrus som apelsin, citron och mandarin som framhävs i en elegant finish. ”

Krug 2004 finns att beställa via Systembolagets privatimport i begränsad upplaga från och med 7 september 2017.

Krug 2004
Pris: 1 999 SEK
Volym: 75 cl
Alkoholhalt:12 %

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING