Hem NyheterNyhet WB Ny whisky lagrad på vinfat – Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon lanseras i Sverige

Ny whisky lagrad på vinfat – Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon lanseras i Sverige

av Livets Goda

När den första whiskyn i vinserien från Tamnavulin lanserades i Sverige ifjol sålde den slut i hela landet. Nu lanseras Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon – en whisky lagrad på franska fat tidigare innehållandes Cabernet Sauvignon.

Tamnavulin har gjort sig ett namn för sin mjuka, lena whisky som är helt fri från rökighet. Det senaste tillskottet till den svenska marknaden är Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon. Som namnet skvallrar om är den slutlagrad på fat från Cabernet Sauvignon i Frankrike,.

Tamnavulin är ett boutique-destilleri som ligger i den lilla byn Tomnavoulin, i whiskyns mecka Speyside. Destilleriet drivs av den kvinnlige ägaren Joanne Reavley. Namnet Tamnavulin härstammar från gaeliska för ”kvarn på kullen” och är uppkallad efter den tidigare kardningskvarnen som ligger på platsen för destilleriet. Vattnet som används kommer från naturliga undervattenskällor.

– Tamnavulin är ett litet, personligt destilleri med stora ambitioner. De har under en kort tid lyckats etablera sig och bli ett av de bäst säljande whiskyvarumärkena på den svenska marknaden. Att den lyckats charma så många svenskar tror jag beror på dess komplexitet i att den passar både vinälskare och whiskyentusiaster. Det känns fantastiskt att nu introducera ytterligare en Tamnavulin-whisky slutlagrad på vinfat för svenskarna, säger Rickard Edman, produktchef på Spring Wine & Spirits.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon finns att köpa i Systembolagets fasta sortiment från och med den 1 juni. Ur Tamnavulin-sortimentet finns även Tamnavulin Double Cask Speyside Single Malt, Tamnavulin Sherry Cask Speyside Single Malt, Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt att köpa på Systembolaget.

Fakta Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon
Ursprung: Skottland | Producent: Tamnavulin | Alkoholhalt: 40% vol | Art.nr: 34301| Pris: 299 kr, flaska 70 cl |

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING