Nya Åbro Export

Livets Goda 15 Sep, 2010
Vin Nu presenteras ännu en nyhet från Sveriges äldsta familjebryggeri – Åbro Export. Det är ett lageröl bryggt med påkostade ingredienser som ger en fyllig, maltig smak. Den 1 oktober lanseras nyheten på landets samtliga Systembolag.
Åbro Export är bryggt på de finaste maltsorterna Münchenmalt och Pilsnermalt och har genomgått en speciell bryggningsmetod för att få sin karakteristiska smak. Resultatet är ett gyllengult premiumöl med maltaromatisk doft och smakinslag av nötter och kaffe. Det ska serveras vid 10–12°C – som sällskapsdryck eller till svensk husmanskost. - Åbro Export är ett lyxigare öl, säger Lennarth Anemyr, bryggmästare på Åbro Bryggeri. Det är bryggt enligt en metod som vi på fackspråk kallar dekoktion. Det innebär att man kokar mäsken dubbla gånger, vilket ger ölet dess fylliga, maltiga smak. För att ge ölet en balanserad smak har vi använt oss av humle från området Hallertau i Bayern (Spalt/select, Perle & Taurus). Beskan ligger på 22 BU. Dessutom är det bryggt med hela 12 % Münchenmalt, jämfört med våra andra sorters ca 2–6 %. Åbro Export bjuder på en smakupplevelse som är något alldeles extra! Nyheten kommer att komplettera Åbros produktfamilj som sedan tidigare rymmer storsäljare som Åbro Original, Åbro Sigill och Åbro Lejon. Den lanseras på 33 cl burk, ett segment som växer på Systembolaget. Priset är 10,50 kr. Bryggeriet satsar stort på lanseringen med bred printannonsering samt tar plats i sociala medier som Spotify och på Åbros egen facebooksida. - Lanseringen av Åbro Export kommer att synas rejält, konstaterar Ola Passmark, projektledare på Åbro Bryggeri. Vi smyglanserar produkten den 30 september på Stockholm Beer & Whiskey Festival för alla nyfikna öldrickare.

Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet