Hem Vinvärlden Nya årgångar Biondi Santi i dagens lansering

Nya årgångar Biondi Santi i dagens lansering

av Livets Goda

Biondi Santi och gården Tenuta il Greppo är platsen där Brunello di Montalcinos historia börjar. Det var i mitten av 1800-talet när Clemente Santi, en vid den tiden ledande italienska vinmakare, hade den galna idén att vinifiera sangiovese på egen hand för att producera ett fylligt vin för lång lagring. Nu släpps de nya årgångarna av Brunello di Montalcino 2015 och Brunello di Montalcino Riserva 2013.

Av Åsa Johansson

Vinerna
Importör i Sverige: Provinum

Brunello di Montalcino 2015  

Brunello di Montalcino / Italien / Nr 92029 / 1 645 kr / 98p
Inbjudande blommig rosendoft blandad med mogna körsbär, salmiak och timjan. I munnen elegant framtoning med mogen frukt som balanseras upp av silkeslena tanniner och en läskande friskhet. Avslutet är långt och komplext med mycket sälta och medelhavsörter. Ett fylligt med samtidigt elegant vin som speglar årgången på ett mästerligt sätt.

Brunello di Montalcino Riserva 2013

Brunello di Montalcino / Italien / Nr 90114 / 4 499/ 97p
Komplex, något utvecklad doft med rökiga toner, blodapelsin, röda körsbär och torkad svamp. Ett stramt vin med välintegrerad hög syrlighet. I smaken mycket sälta och örter med en elegant frukt som håller sig i bakgrunden. Ett smalt vin med ett örtigt, salt och delikat avslut.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING