Nya Champagner från Billecart-Salmon lanseras den 14 mars

Livets Goda 11 Feb, 2019
Vin Lagom till Alla Hjärtans Dag så släpps 2 nya champagner från Billecart-Salmon; Billecart-Salmon, Brut Sous Bois och toppcuvéen Billecart-Salmon Cuvée Louis Blancs de Blanc 2006.

Sous Bois (Nr 97010, 549:-) är gjord på chardonnay, pinot noir och pinot meunier. De mesta av frukten kommer från premier cru- och grand cru lägen runt om champagne. Vinet är ekfatslagrat och ligger även på jästfällningen i 6-7 år.

Billecart-Salmon Cuvée Louis Blancs de Blanc 2006 är gjord på endast chardonnay från Grand Cru lägen i champagne. Namnet kommer från Elisabeth Salmon’s bror,  Louis Salmon - cellar master/vinmakare för Billecart-Salmon när huset grundades år 1818.

Livets Goda om 2006 Cuvée Louis Blanc de Blancs (Nr 97002, 1299:-) 96 LGP
100% chardonnay från de tre byarna Avize, Cramant och Mesnil-sur-Oger möts upp för en gemensam byfest där honungsnektar, mogna gula äpplen, päron ostronskal, örter, krusbärsblad och krydda med stort K dukas upp på festborden som är stadigt placerade på kalkrik och terroirstinn mineralitet. Cuvéen är fyllig med stram precision, kraftfull med bra gomfäste och elegant i sitt uttryck. Drick idag eller lagra, eller varför inte både och…

Endast 24 flaskor av detta vin släpps.

Vill du läsa mer om Billecart-Salmon och recensioner av fler champagner? Se Livets Godas artikelEn morgon med Antoine från Champagne Billecart-Salmon >>

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019

Nyhet – fruktig vietnamesisk choklad med kalamondin

Mat och Restaurang I Vietnam kallas frukten kumquat medan de på många andra…
20 Aug, 2019

Hobgoblin hemsöker Systembolaget 2 september

Whisky och Bourbon Hobgoblin Ruby Red Beer lanserades 1983 har bryggts med inspiration…
5 Jul, 2019
Artikelarkivet