Nya Champagner från Billecart-Salmon lanseras den 14 mars

Livets Goda 11 Feb, 2019
Vin Lagom till Alla Hjärtans Dag så släpps 2 nya champagner från Billecart-Salmon; Billecart-Salmon, Brut Sous Bois och toppcuvéen Billecart-Salmon Cuvée Louis Blancs de Blanc 2006.

Sous Bois (Nr 97010, 549:-) är gjord på chardonnay, pinot noir och pinot meunier. De mesta av frukten kommer från premier cru- och grand cru lägen runt om champagne. Vinet är ekfatslagrat och ligger även på jästfällningen i 6-7 år.

Billecart-Salmon Cuvée Louis Blancs de Blanc 2006 är gjord på endast chardonnay från Grand Cru lägen i champagne. Namnet kommer från Elisabeth Salmon’s bror,  Louis Salmon - cellar master/vinmakare för Billecart-Salmon när huset grundades år 1818.

Livets Goda om 2006 Cuvée Louis Blanc de Blancs (Nr 97002, 1299:-) 96 LGP
100% chardonnay från de tre byarna Avize, Cramant och Mesnil-sur-Oger möts upp för en gemensam byfest där honungsnektar, mogna gula äpplen, päron ostronskal, örter, krusbärsblad och krydda med stort K dukas upp på festborden som är stadigt placerade på kalkrik och terroirstinn mineralitet. Cuvéen är fyllig med stram precision, kraftfull med bra gomfäste och elegant i sitt uttryck. Drick idag eller lagra, eller varför inte både och…

Endast 24 flaskor av detta vin släpps.

Vill du läsa mer om Billecart-Salmon och recensioner av fler champagner? Se Livets Godas artikelEn morgon med Antoine från Champagne Billecart-Salmon >>

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Prisbelönta ölet Parabola på återbesök i Sverige

Whisky och Bourbon Hösten 2017 lanserades ett av världens mest eftertraktade öl i…
26 Apr, 2019

Findus på turné genom Sverige för att bjuda på klimatsmart mat

Mat och Restaurang Med start på festivalen Åre Sessions den 26-27 april rullar…
26 Apr, 2019

Carlsberg hyllar Liverpool FC – helt i rött

Whisky och Bourbon 1964 tog tränaren Bill Shankly det modiga beslutet att byta…
26 Apr, 2019

Hernö Gin intar Sveriges två största flygplatser och SAS flygningar

Whisky och Bourbon Nu kan resenärer köpa Hernö Gin på Stockholm Arlanda Airport,…
25 Apr, 2019

Nyheter från High Coast Whisky - Origins

Whisky och Bourbon High Coast är en mycket speciell plats, ett världsarv där…
25 Apr, 2019

Viña El Pison, El Carretil och Valdeginés 2016 från Artadi släpps idag som webblansering

Vin Artadi ligger i byn Laguardia och är en del av…
25 Apr, 2019

Braun lanserar unik stavmixer med grönsakssvarv

Mat och Restaurang Med den nya stavmixern Braun MQ 5 Vario Fit tillkommer…
25 Apr, 2019

Nya restaurang ÄNG öppnar upp det halländska skafferiet

Mat och Restaurang Ästad Vingård fortsätter satsningen på mat och dryck. På restaurang…
25 Apr, 2019

Välstöpt med Scanpan

Mat och Restaurang Hur tillverkas Scanpans prisvinnande pannor? Följ med Thomas Sjögren bakom…
25 Apr, 2019

Dagens Webblansering från dansk vinstjärna

Vin Den danska vinmakaren Peter Sisseck är ett av vinvärldens stora…
25 Apr, 2019

Mogen Chablis hos Winefinder

Vin Chablis La Pierrelée är La Chablisiennes traditionella Chablis som lätt…
25 Apr, 2019

Löfbergs storsatsar på Cold Servings

Mat och Restaurang Konsumtionen av kalla kaffedrycker ökar kraftigt, framför allt i Japan…
25 Apr, 2019

Vårens nyheter från Peroni

Whisky och Bourbon Nu utvidgar det italienska parumärket Peroni Nastro Azzurro sitt sortiment…
24 Apr, 2019

Gardshol Wines till Göteborg Vin & Deli

Whisky och Bourbon Hantverksmässiga viner står i fokus hos Gardshol Wines som ställer…
24 Apr, 2019

Dugges Bryggeri gästar Flippin' Burgers, Dogfood och LÅDAN med sin största tap-takeover någonsin

Whisky och Bourbon För tredje året i rad kommer Dugges bryggeri och tar…
24 Apr, 2019

Tre av tio produkter i dagligvaruhandeln är nu handelns egna varor

Mat och Restaurang Handelns egna märkesvaror (EMV) står för en allt större del…
24 Apr, 2019

Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019
Artikelarkivet