Hem Mat & Restaurang Nya Diné&Dryck: Vinterinspiration

Nya Diné&Dryck: Vinterinspiration

av Livets Goda

– Vi fick mycket positiv feedback efter premiärnumret, och den här gången är vi ännu mer uppdaterade med aktuella råvaror, säger Ulrika. Fokus har legat på vinterns råvaror. Bland annat har Annica och Ulrika varit på Gotland och plockat hösttryffel. – Nu vet vi allt om hur det fungerar med tryffelhundar, hur tryffeln växer och hur man vet att den är mogen. Det bjuds också på rotfrukter, besök hos en fiskarfamilj, inspiration inför vinterns storhelger och massor av dryckestips. Bland annat lyfts portvinet fram så här i jultider, och du får veta vad som passar bäst till trappistölen. – Vi vill fortsätta att inspirera läsarna att gå utanför sina trygghetszoner när det gäller mat och dryck, förklarar Anna som nyss är hemkommen från Bordeaux. – Jag var nere en vecka under skörden och kan bara säga: Våga åk! Ta en vecka eller några dagar och boka in besök på vingårdar och restauranger. Bättre inspiration finns inte. Anna har inför detta nummer levt med en fiskarfamilj på Smögen och försökt sätta sig in i hur svensk fiskerinäring fungerar. – Det var en spännande historia som resulterade i ett gäng recept med influenser från Västkusten. Annica har lagat mat med rosenodlaren John Nevado som säljer rosor till bland annat stjärnkrogen El Bulli – och rosorna står inte på borden. – Nej, det är rosor till matlagning. Ulrika har gått på djupet med dekanteringskonsten och på olika glasformer som får vinet att smaka extra bra. – Och det var väldigt kul att göra reportaget om surdeg. Där lyckades vi baka riktigt goda och spännande bröd som matchar olika drycker. För ytterligare info om Diné&Dryck, se höger här intill.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING