Hem Mat & Restaurang Nya Frantzén öppnar 30:e augusti

Nya Frantzén öppnar 30:e augusti

av Livets Goda

Den nya restaurangen, med sina tre våningar plus takterrass, har genomgått en fullständig renovering sedan övertagandet. Trots att den totala ytan är mer än fem gånger så stor som den gamla restaurangen, så är antalet platser fortfarande detsamma – 23 stycken.

– Jag vet inte om någon annan restaurang i världen som ser ut som det jag skapat här, berättar Björn. Ett besök hos Frantzén kommer vara en kulinarisk upplevelse, likväl som en resa genom den totalrenoverade 1800-tals byggnaden, med adderingen av en hiss enbart för restaurangen. Restaurangen tar tre våningar i anspråk, med en våning för entrén, restaurangen och en före detta vindskällare högst upp som nu huserar som ett loungeområde.  

Under tiden som att renoveringen har pågått, så har Frantzéns kökspersonal jobbat intensivt med att skapa nya rätter till Frantzén meny.

– Det nya Frantzén har samma gastronomiska och filosofiska inriktning som den gamla restaurangen, berättar Björn vidare. Den stora skillnaden ligger i att vi nu har tillgång till en rad tekniker som vi inte kunde utnyttja i de gamla lokalerna, på grund av platsbrist. Till exempel som att laga mat över öppen eld. Men vårt primära mål med det nya Frantzén är att skapa en övergripande upplevelse som helt enkelt inte var möjlig i den förra restaurangen.

Det nya Frantzén har skapats i samarbete med de svenska interiördesignerna vid Joyn Studio. Restaurangen kommer drivas av Björn Frantzén samt head chef Marcus Jernmark. Carl Frosterud, som tidigare arbetade vid Operakällaren, kommer vara chef över matsalen och huvudsommelier är Anna Rönngren

Bordsreservationen öppnar den 30:e juni, klockan 10:00.

restaurantfrantzen.com

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING