Hem NyheterVinnyhet Ny producent hos Ward Wines – Château Suau

Ny producent hos Ward Wines – Château Suau

av Livets Goda

Nu förstärker Ward Wines erbjudandet av viner med ytterligare en familjeägd vinproducent. Från Bordeaux kommer Château Suau, med en lång historia och tradition av vinmakning. Vingårdarna är vackert belägna och man arbetar medvetet efter hållbara och ekologiska principer då de är certifierade enligt den högsta franska certifieringen – HVE High Enviromental Value.

”Vi är mycket glada över att inleda samarbete med denna franska producent av kvalitetsviner. Goda viner från Bordeaux med det rätta uttrycket, priset och stilen ger våra kunder ett ännu bredare och bättre erbjudande från denna klassiska och traditionella vinregion.”– säger Jan Thorén VD på Ward Wines 

Château Suau

Vinhuset Château Suau ligger vackert beläget i Appellationen Cadillac på den östra banken av La Garonne. Historien och vinodlingarna på 82 hektar sträcker sig tillbaka till mitten av 1600-talet. I boken ”Bordeaux et ses vins” skriven i slutet av 1800-talet och efter Bordeaux klassificeringen, rankades Château Suau bland de tio mest prestigefyllda vinhusen i regionen.

Château Suau ligger på en av regionens högsta punkter och är omringat av en park med hundra år gamla ek-och cederträd. År 2008 började konverteringen till ekologisk och hållbar vinodling. Inga syntetiska produkter eller bekämpningsmedel är tillåtna och användningen av svavel är både begränsad och kontrollerad. Samtliga viner är vegan vänliga, ekologiska och certifierade enligt den franska hållbarhetscertifieringen HVE.

Nu finns två av deras viner tillgängliga i Systembolagets beställningssortiment:

Château Suau Côtes de Bordeux Rouge
Årgång: 2015
Ursprung: Côtes de Bordeaux
Druva: 85 % Merlot 15 % Cabernet Sauvignon
Volym: 750 ml
Art. 77416
Pris: 109kr

Château Suau Bordeaux Blanc
Årgång: 2019
Ursprung: Bordeaux
Druva: 80% Sauvignon Blanc, 20% Sémillon
Volym: 750 ml
Art. 77946
Pris: 99kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING