Nya restaurang ÄNG öppnar upp det halländska skafferiet

Livets Goda 25 Apr, 2019
Mat och Restaurang Ästad Vingård fortsätter satsningen på mat och dryck. På restaurang ÄNG serveras en avsmakningsmeny med det bästa från Hallands skogar, gårdar, vatten och ängar. Ny kökschef och kreativt ansvarig är Filip Gemzell.

Nya restaurang ÄNG blir Ästad Vingårds största restaurangsatsning någonsin. Under hösten har Filip utforskat och lärt känna det halländska landskapet och dess råvaror.

– Halland känns lite som outforskad mark på den svenska matscenen. Nu tänker vi ändra på det. Ambitionen är att bygga ett skafferi med det bästa som landskapet har att bjuda på. Ständigt på jakt efter nya råvaror att utforska vilket innebär att menyn är under en konstant förändring.

Redan idag springer egna lamm på gården och örter odlas runt knuten. Vilda växter hämtas från ängar och skogar kring Ästad och till våren kommer en ny grönsaksodling att ha påbörjats, bara ett stenkast från restaurangen.

Från Svalbard till Halland
Bakom sig har Filip Gemzell bland annat åtta år i London på restauranger som Roka, The Square och Gordon Ramsay at Claridge’s. Jobbet som kökschef på Huset på Svalbard lämnade han i somras, för att tillsammans med Ästad Vingård fokusera på nya restaurang ÄNG.

Mat- och råvarumässigt innebar Svalbard stora utmaningar med sitt arktiska klimat. Halland öppnar upp en ny värld, med ett fantastiskt utbud av råvaror. Vi har tillgång till både kusten, det bördiga inlandet och gårdens egna odlingar. Tanken är även att kunna använda vinodlingen som ett inslag I vissa av serveringarna, antingen med druvor, egentillverkad vinäger eller vinblad.

– Restaurang ÄNG ligger helt i linje med vår egen vinodling där vi aldrig kompromissar med kvaliteten. Mat och dryck är det roligaste som finns, så det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan göra tillsammans med Filip för att visa upp Halland och Ästad Vingård som vin- och matdestination, säger Daniel Carlsson, vd på Ästad Vingård.


Guld till Anée fine Calvados des Capucins i World Calvados Awards 2019

Whisky och Bourbon Det prestigefyllda World Calvados Awards 2019 är precis avklarat och…
26 May, 2019

Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019
Artikelarkivet