Nya restaurang ÄNG öppnar upp det halländska skafferiet

Livets Goda 25 Apr, 2019
Mat och Restaurang Ästad Vingård fortsätter satsningen på mat och dryck. På restaurang ÄNG serveras en avsmakningsmeny med det bästa från Hallands skogar, gårdar, vatten och ängar. Ny kökschef och kreativt ansvarig är Filip Gemzell.

Nya restaurang ÄNG blir Ästad Vingårds största restaurangsatsning någonsin. Under hösten har Filip utforskat och lärt känna det halländska landskapet och dess råvaror.

– Halland känns lite som outforskad mark på den svenska matscenen. Nu tänker vi ändra på det. Ambitionen är att bygga ett skafferi med det bästa som landskapet har att bjuda på. Ständigt på jakt efter nya råvaror att utforska vilket innebär att menyn är under en konstant förändring.

Redan idag springer egna lamm på gården och örter odlas runt knuten. Vilda växter hämtas från ängar och skogar kring Ästad och till våren kommer en ny grönsaksodling att ha påbörjats, bara ett stenkast från restaurangen.

Från Svalbard till Halland
Bakom sig har Filip Gemzell bland annat åtta år i London på restauranger som Roka, The Square och Gordon Ramsay at Claridge’s. Jobbet som kökschef på Huset på Svalbard lämnade han i somras, för att tillsammans med Ästad Vingård fokusera på nya restaurang ÄNG.

Mat- och råvarumässigt innebar Svalbard stora utmaningar med sitt arktiska klimat. Halland öppnar upp en ny värld, med ett fantastiskt utbud av råvaror. Vi har tillgång till både kusten, det bördiga inlandet och gårdens egna odlingar. Tanken är även att kunna använda vinodlingen som ett inslag I vissa av serveringarna, antingen med druvor, egentillverkad vinäger eller vinblad.

– Restaurang ÄNG ligger helt i linje med vår egen vinodling där vi aldrig kompromissar med kvaliteten. Mat och dryck är det roligaste som finns, så det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan göra tillsammans med Filip för att visa upp Halland och Ästad Vingård som vin- och matdestination, säger Daniel Carlsson, vd på Ästad Vingård.


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet