Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nya smaker från Eriks såser

Nya smaker från Eriks såser

av Livets Goda

Nu lanserar Eriks® ett nytt koncept med såser i en smart klämflaska av 100% återvunnen plast. Först ut är nyheterna Rostad Vitlök, Bearnaise Hickory och BBQ Chipotle samt en älskad klassiker, Eriks® Bearnaise. Alla passar utmärkt till den stundande grillsäsongen. Produktnyheterna finns ute i butik nu.

Flaskorna består av 100 % återvunnen och återvinningsbar plast, vilket både klimatet och det marina livet vinner på. Den plast som används i Eriks® flaskor minskar CO2-utsläppet med ca 40 % per år* och kommer primärt från programmet ”prevented ocean plastic”. Det är plast som plockas och återvinns från områden där det är hög risk att den annars skulle hamna i havet.

– Nyheterna är perfekta till den kommande grillsäsongen men finns självklart kvar året runt för att förgylla hela veckans måltider. Vi är stolta att kunna lansera såserna i en hållbar förpackning som, förutom att den är enkel och bekväm för konsumenten, även bidrar till vinster för både klimatet och det marina livet. Vi på Kavli tycker att det är viktigt att bidra till en cirkulär och hållbar förpackningsutveckling, säger Ulla Frendin Lindmark, Brand Manager Eriks såser.
Nyheterna finns bland kylda såser på ICA och Citygross. Rekommenderat konsumentpris är 29,90 kr.

Eriks® Bearnaise Hickory 240 ml
Eriks® Rostad Vitlök 240 ml
Eriks® BBQ Chipotle 240 ml – Dessutom är den vegansk.
Eriks® Bearnaise 400 ml

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING