Hem NyheterNyhet WB Nya smaker lanseras från Neptune Iconic Collection

Nya smaker lanseras från Neptune Iconic Collection

av Livets Goda

I februari lanserade Northern Beverages Neptune Iconic Mango & Ginger som genast blev populär! Nu med våren runt hörnet släpper de även de återstående smakerna 4 april; Caramelised banana samt Charred pineapple.

Smaksatt rom har tidigare varit synonymt med olagrad vit rom med tillsatt artificiell smak med högst traditionella smaksättningar. Nu släpper Neptune Rum sin smaksatta serie “Iconic Collection” som består av lagrad kvalitativ Karibisk rom med infuserade moderna smaksättningar. Dessutom går en del av intäkterna till välgörenhet för att rena haven – “Ocean Guardians”.

Neptune Rom - nytt på Systembolaget

Genom att introducera de två återstående smakerna i serien ger Northern Beverages denna kategori nya smaker och dessutom går en del av avkastningen till välgörenhet samt att flaskan är lättvikt och därmed ett hållbart val.

Inte nog med att den är baserad på en vätska i sig med enbart naturliga ingredienser(som bidrar till den låga sockerhalten om 3,2gram/100ml), de lade även till en helt ny look med den blåa flaska jämfört med utseendet på deras Barbados Gold Rum. Iconic Collection är designad för att sticka ut med sin blåa flaska och vita text, inspirerad av havet i kombination med kontrasten av frukterna.

Nu släpps de två återstående smakerna i Systembolagets beställningssortiment: Charred Pineapple och Caramelised Banana.

EN BLÅ FLASKAN

Den nya blå flaskan är designad för att sticka ut och synas. Den är inte bara snygg utan den innehåller även 30% mindre glas jämfört med de andra flaskorna som Neptune har, vilket i sin tur medför minskad energiförbrukning i tillverkning, återvinning samt transportering. Dessa flaskor är dessutom 100% plastfria, helt återvinningsbara aluminiumförslutningar samt etiketterna är tillverkade av 100% återvinningsbara trämaterial.

Neptune Rum är djupt dedikerade till att vara ett hållbart- och miljövänligt val. Inte nog med flaskans attributer så går en del av intäkterna i välgörenhet till olika projekt för att rena haven på vår planet.

Exempel på projekt är: Surfers Against Sewage, Seabin Project samt Our Only World.

Neptune kan stolt konstatera att de varit del av några fantastiska projekt genom sina bidrag:

Surfers Against Sewage rensade 71,7 ton av förpackningsmaterial ur haven under 2019

– Seabin Project har 860st hubar över hela jorden som plockar hundratusentals skräp ur haven varje år

– Our Only Worls har installerat 15 färskvattenkranar i hela Cornwall som i sin tur har dragit ned användningen av 120000 st engångs-plastflaskor

NEPTUNE ICONIC CHARRED PINEAPPLE
Releasedatum: 4 april i Systembolagets beställningssortiment
Ursprung: Karibien
Alkoholvolym: 34%
Sockerhalt: 3,2gram/100ml
Artikelnr: 50438
Pris: 382:-

NEPTUNE ICONIC CARAMELISED BANANA
Releasedatum: 4 april i Systembolagets beställningssortiment
Ursprung: Karibien
Alkoholvolym: 34%
Sockerhalt: 3,2gram/100ml
Artikelnr: 52511
Pris: 382:-

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING