Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nygammal klassiker gör entré på frukostbordet – Arla Ko® Lantfil

Nygammal klassiker gör entré på frukostbordet – Arla Ko® Lantfil

av Livets Goda

Den svenska frukostklassikern filmjölk finns i mångas hjärtan och har varit en del av svensk matkultur sedan urminnes tider. Men filen har under de senaste åren hamnat lite i skymundan. Nu lanserar Arla Lantfil (tidigare Arla långsyrad fil), som till skillnad från vanlig fil syras med filkultur under en längre period – något som ger den en extra krämighet och frisk syrlighet.

– Filmjölk är en stor del av svensk matkultur och dagens filmjölk är resultatet av ett arv som vuxit fram under århundraden. Idag är syrade rätter är något vi sett ökat i popularitet och filmjölken är en av våra äldsta och mest traditionella syrade produkter. Vi hoppas att många kommer att få njuta av den enkla, men ljuvliga smakkombinationen Lantfil och bär i sommar, säger Sara Borg, Brand Manager, på Arla Foods.

Lantfil är gjord på svensk mjölk från Arlagårdar. Lantfilen har syrats med filkultur under längre tid än vanlig fil, något som ger den sin härliga spritsiga karaktär. Den naturliga fetthalten i fil, varierar beroende på årstid, fetthalten ligger mellan 3.8-4,5% detta eftersom filen påverkas av vad korna äter under årstiderna. Filens naturliga fetthalt ger den även sin krämiga smak och tillsammans bidrar dom med balans och syra.

Filen blir olika fet under olika årstider och får också viss förändring i smak beroende på vad korna äter. Flera mejerier har därför börjat leverera gammaldags fil med en fetthalt som varierar naturligt mellan 3,8 och 4,5 procent.

Filen passar utmärkt till både frukost och mellanmål. Varumärket Arla Ko garanterar att produkten är gjord på 100 procent svensk mjölk. Lantfil passar perfekt till sommarens alla bär eller om man vill lyxa till det med en smultronbowl eller en fräsch smoothie innan dagen drar igång.

Arla Ko Lantfil finns förutom i naturell variant även i smaken jordgubb & rabarber.

Pris och tillgänglighet
Arla Lantfil naturell finns i butik. Rek. cirkapris: 17,90kr för 1 liter.
Arla Lantfil jordgubb & rabarber finns i butik. Rek. cirkapris: 19,90 kr för 1 liter.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING