Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nygammal kvarterskrog i nya kläder hälsar välkommen på Roslagsgatan

Nygammal kvarterskrog i nya kläder hälsar välkommen på Roslagsgatan

av Livets Goda

Nu öppnar nya restaurangen Rivetta i gamla Caffè Neros lokal på Roslagsgatan 4. Krögaren Sacha Smederevac har hämtat inspiration i Venedigs enkla restauranger och hoppas att såväl gamla stammisar som nya gäster ska trivas från morgon till kväll.

Sedan krögaren och kocken Sacha Smederevac grundade populära Caffè Nero på adressen i maj 2004 har det hänt mycket på Roslagsgatan. Kvarteret har blivit ett väletablerat tillhåll för både för hungriga Vasastansbor och andra matglada som gärna tar en omväg förbi. I fjol startade Sacha med personal italienska krogen Capanonne, i Buco Neros gamla lokaler. Och en våning upp hos gamla Caffè Nero har man just fullbordat förvandlingen på Roslagsgatan 4 – och systerrestaurangen Rivetta är född.

– Med Rivetta vill vi skapa en varm kvarterskrog där man ska känna sig hemma oavsett tid på dygnet. Den gemytliga stämningen från Caffè Nero sitter i väggarna, smakerna kommer från Italien, men det finns mycket nytt att upptäcka på Rivetta. På menyn finns primärt cichettis, små munsbitar på hembakt foccacia med olika matiga toppings, men även smårätter och hemgjord pasta, säger krögaren Sacha Smederevac.

På Rivetta har man hämtat inspiration från Venedigs små, trånga gator och traditionella vinbarer, bàcari, men också tagit in influenser från hela medelhavs-Europa. På dryckesmenyn finns alla sorters bitters, en trevlig vinlista och kylda drycker som dukas upp på baren under kvällen. Under morgnarna behåller Rivetta sin djupt rotade stammiskänsla med italienska mackor, varma frukosträtter och italienskt kaffe.

– Renoveringen har tagit tid, men vi är så himla nöjda med vår nya fina restaurang där våra önskemål gått i uppfyllelse av arkitektkontoret Millimeter. Rivetta är nu varm och ombonad med trä och mönstrat kakelgolv, en fräsch restaurang utan att vara stel – och min enda förhoppning är att nya och gamla vänner ska känna sig välkomnade här, säger Sacha Smederevac.

Rivetta har öppet:
Frukost måndag-fredag 07.30-11.00, lördag-söndag 09.00-11.00
Lunch måndag-fredag 11.00-15.00, lördag-söndag 11.00-16.00
Middag tisdag-lördag 17.00-22.00

Om Sacha Smederevac:
Öppnade Caffè Nero i maj 2004
Öppnade Buco Nero i januari 2010
Nominerade till Gulddraken 2005
Gulddrakeutnämningar 2006 och 2007
Nöjesguidens Stockholmspris 2005

RELATERAD LÄSNING