Hem NyheterVinnyhet Nyhet – Altano från Symington Family Estate

Nyhet – Altano från Symington Family Estate

av Christoffer Enquist

Familjen Symnington är en av den största vingårds- och markägarna i Douro-dalen där de odlat vin i fem generationer. Idag förvaltar familjen över 26 olika quintas i de främsta regionerna Cima-Corgo och Douro Superior. I samtliga vingårdar har man stort fokus på hållbarhet och att återinvestera i marken, något som bland annat resulterat i att Symington Family Estate fick utmärkelsen ”Ethical Company of the Year” av tidskriften The Drinks Business 2019. Sedan starten av året är de även medlemmar av ”International Wineries for Climate Action”. För oss är Familjen Symington främst kända för sina portviner av världsklass med stora internationella varumärken som Grahams och DOW’s. 

Sedan 1999 har vinhuset även producerat torra, stilla viner med fokus på druvor från de egna vingårdarna under appellationen Douro DOC. ALTANO’s viner har blivit internationellt kända och hyllade för sin kvalitet och finess.

Nu lanseras ALTANO Reserva Tinto och ALTANO Reserva Branco från Symington Family Estate i Systembolagets beställningssortiment.

ALTANO Reserva Tinto
Druvor: Touriga Nacional, Touriga Franca, Field blend
Årgång: 2016
Art: 70969
Pris: 149 kr

ALTANO Reserva Branco
Druvor: Viosinho, Arinto and Gouveio
Årgång: 2018
Art: 72780
Pris: 149 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING