Hem NyheterNyhet WB Nyhet – Bombay Sapphire Premier Cru

Nyhet – Bombay Sapphire Premier Cru

av Livets Goda

Bombay Sapphire Premier Cru är kryddad med Fino-citroner, mandariner och navelapelsiner för en uppfriskande smakupplevelse. 100 % av de botaniska ingredienserna i ginen kommer att vara miljöcertifierade 2022.

Bombay Sapphire lanserar nu Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon – en ny gin som är en hyllning till den spanska Murcia-regionens fantastiska citrusfrukter och märkets långsiktiga samarbete med traktens hängivna leverantörer och bönder. Kärnan i denna gin består av murciska Fino-citroner, vars ljusa, eleganta arom kompletteras av mandariner och söta navelapelsiner.  Bombay Sapphire strävar efter att bli världens mest hållbara gin och alla botaniska ingredienser i märkets nya premiumgin kommer att vara miljöcertifierade 2022.

Ivano Tonutti, som är ansvarig för de botaniska ingredienserna i Bombay Sapphire och arbetar med leverantörer från hela världen för att hitta ingredienser av högsta kvalitet, säger: ”Jag känner personligen många av våra leverantörer och bönder i Murcia sedan över 20 år och är väldigt glad att kunna presentera deras hårda arbete i form av en verkligt exceptionell gin. Varje citron plockas för hand när den är som allra mognast och skördas i små mängder under sensäsongen med kunnande som gått i arv från generation till generation. Murciska citrusfrukter är unika på grund av platsen där de odlas. Den ligger i en dal mellan berg och hav och har ett perfekt mikroklimat för citrusfrukter, som får mogna långsamt under vintermånaderna för att utveckla sin enastående och intensiva smak.”

Dr Anne Brock, mästardestillatör på Bombay Sapphire, säger: ”Vi är glada att alla ginfantaster snart får prova denna fantastiska nyhet från BOMBAY SAPPHIRE, som är en mångfacetterad hyllning till Murcias berömda citrusfrukter. Jag är väldigt stolt över de minutiösa processer vi använder för att tillverka BOMBAY SAPPHIRE Premier Cru, från vår ansvarsfulla anskaffning och beredning av de botaniska ingredienserna till min roll att noggrant anpassa varje sats för att fånga den sena skördens alla nyanser, framhäva dess unika karaktär och skapa en enhetlig smakprofil varje år. BOMBAY SAPPHIRE Premier Cru kommer att imponera på ginälskare över hela världen med sina distinkta men ändå diskreta citrusnoter som passar perfekt i en mängd olika drinkar och kommer helt till sin rätt i cocktails som French 75 eller en klassisk martini med lite citron.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING