Hem Vinvärlden Nyhet – Ferrari Organic

Nyhet – Ferrari Organic

av Livets Goda

Denna gång är det chardonnay som spelar huvudrollen med 100 procent av innehållet som vinifierats enligt den traditionella metoden och sedan lagrats 3 år på sin jästfällning.

Livets Goda om Ferrari Organic 
Ferrari är en producent som levererar väldigt bra och stabilt i det vita mousserande segmentet. Lite högre pris – men fortsatt lågt i Livets Goda jämförelse – och också bättre. Man har en bra grund med sina excellenta vingårdar och stor vinkällar-känsla, och det speglas mycket väl i vinerna. Här ger man sig in i ”organic” racet och hade vi vetat det innan detta vin provades, så hade vi nog fått vissa huvudbryderier som skymt sikten för oss. Nu blindades vinet som vanligt och bedömdes utan fördomar onödigt inbakandes, och konstaterades vara en ytterst bra ”produkt”.       

Aromer från citrus, apelsin, mandarin och clementin, tillsammans med kalkstensmineralitet och vegetala flirtar skapar ett bra omedelbart grepp i nospartiet. Det händer mycket och det gör det även fortsättningsvis i gom där vi möts av en champagnelik elegant mousse-kick, syrlig fräschör och charmig marmeladskalsflirt som lierar sig snyggt med doftens egenskaper. Det finns även en härlig krydda i bakvattnets efterspel. Ferrari NV Organic är överlag ett rent, fräscht, balanserat och gott bubbel med substans, elegans och struktur. 

Vi gillar det här, och stör oss inte det minsta över att det står ”organic” på buteljen då det är ett exempel på hur man på bästa sätt kan förvalta denna trend i vinvärlden. Snyggt!

Ferrari Organic  
Nr 77748, (75 cl), 165 kr, 12,5% Trento, Italien
89 poäng / Livets Goda  

Vid köp av tre flaskor (495 kr) så levereras vinerna i en elegant trälåda. Beställ vinet här >>

 

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING