Hem Whisky & Bourbon Nyhet från Barceló – attraktiv vinös slagsida

Nyhet från Barceló – attraktiv vinös slagsida

av Livets Goda

För första gången på den svenska marknaden lanseras nu Barceló Imperial Porto Cask, vilket är resultatet av det finaste urvalet av Barceló Imperial, som mognat till sig på Tawny 10 portvinsfat.

Porto Cask har lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat och när blandningen är klar så läggs rommen över på Tawny 10 YO portvinsfat under 12 månader.

Chefredaktör Anders Enquist om Barceló Imperial Porto Cask

En riktigt bra nyhet på den svenska marknaden där firma Ron Barceló verkligen låter Tawnyfaten få visa sina fina egenskaper både visuellt och i gomspelet, och ge denna rom en attraktiv vinös slagsida. Fina körsbärsnoter med karamelliserade äpplen och orange citrusfrukt med chokladdraperier appellerar snyggt till sötsuget.
Sedan finns baslagringen i amerikansk vit ek som ger en tilltalande edgie fatrepa och syrligare citrussträng liksom kryddighet i strukturen, och i detta en snygg vaniljhint som passar väl in i rommens melodislinga.
De båda egenskaperna möts i en förstående och sammanhållen symbios, och i akterseglet små vindar av sötlakrits och cigarrtobak som både berikar och ger mognad i temperamentet.

Det är de facto en urbota god rom, bäst serverad sval och straight i ett litet bredare whiskeyglas (ja whiskey, inte whisky…).

91 poäng

Barceló Imperial Porto Cask
Nr 57608 (700 ml) 40%, 499 kr
Dominikanska Republiken

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING