Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nyhet från Better You – Keto Boost

Nyhet från Better You – Keto Boost

av Christoffer Enquist

Keto Boost underlättar övergången till ketos och stabiliserar blodsockernivåerna. En stabil blodsockernivå är viktigt för att minska sug efter kolhydrater samt bibehålla en normal energinivå under dagen. Att äta enligt strikt ketodiet blir alltmer vanligt världen över. Ordet keto är relativt nytt, men att vara i ketos är något som människokroppen tvingats göra i hundratusentals år.

Keto Boost

Det finns tre källor till energi i naturen – kolhydrater, fett och protein. Dessa tre energikällor har olika effekter på oss. För ursprungsmänniskan fanns inte alltid kolhydratkällor tillgängligt, speciellt inte för människan som bodde i det nordligare klimatet. Man tror därför att människan relativt fort behövde anpassa sig och använda sig utav fett som energikälla. Keto är egentligen ett fullt naturligt sätt för oss att periodvis leva i och innebär enkelt förklarat en kost som är låg på kolhydrater.

Det som gör keto speciellt är att det omvandlar din metabolism genom att gå från att använda glukos (kolhydrater) som din främsta energikälla till att istället använda fett. När det händer så startar det som kallas ketogenes. Ketogenes innebär att din kropp förbränner lagrat fett som sedan, tillsammans med de fettsyrorna du äter, omvandlas till ketoner. Ketonerna är din kropps alternativa energikälla när glukos inte finns tillgängligt.

Förändringen att omvandla metabolismen är stor för vissa av oss och kommer kräva en viss anpassning innan din kropp vänjer sig. Det går att underlätta anpassningen genom att ta hjälp utav kosttillskott. Att bibehålla en normal blodsockernivå är viktigt för att minska suget efter kolhydrater samt mildra övergången från kolhydrater till fett som energikälla.

Keto Boost innehåller krom som bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer samt en normal omsättning utav våra makronäringsämnen. Produkten innehåller även medellånga fettsyror i form av MCT-fettsyror. Andra sorters fetter behöver hjälp från vår galla och enzymer för att brytas ner medan MCT-fettsyrorna kan tas upp direkt av tarmen och bryts sedan ner i levern till ketoner. MCT-fettsyror finns naturligt i kokosolja, ost och yoghurt. Keto Boost innehåller fettsyror från kokos. Utöver detta innehåller produkten även extrakt från broccoli och det patenterade kanelbarkextraktet Cinnulin PF®.

Keto Boost finner man på Better You´s hemsida här >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING