Hem NyheterVinnyhet Nyhet från Leth – Orangegutang by Leth

Nyhet från Leth – Orangegutang by Leth

av Livets Goda

Ekologiska Orangegutang är en nyhet för den som är nyfiken på orange- och naturvin. Lanseras 8 april 2024.

Det här är ett ekologiskt naturvin, ofiltrerat och gjort med så lite påverkan från mänskliga händer som möjligt. En del av vinet har jäst och macererat med druvornas skal vilket ger de typiska karaktärerna för ett orange vin; Jästfällningen har lämnats i flaskan med avsikt, vänd den upp och ner lite försiktigt före servering.

Bakom vinet står Weingut Leth, som funnits på hyllorna sedan 2007. Leth är nu inne på tredje generationen, fortfarande en ung producent i sammanhanget men trots sin ringa ålder är de en av de mer framstående producenterna i regionen Wagram. Framgångssagan började under 60-talet med Franz och Barbara Leth, sedan tog sönerna Franz och Erich över under 80-90-talet.  Idag är det Franz Junior som sakta men säkert tagit över rodret och nu både förvaltar arvet och arbetar med utveckling av vingården. Vinet ORANGEGUTANG är ett exempel på just det, ett kreativt och roligt vingårdsprojekt som Franz Junior står bakom som omfattar både vingårdens avtryck och en flört med framtidens viner i en annorlunda skepnad med sin orange etikett.

Vingården är sedan länge certifierad för hållbar produktion genom Certifierat Sustainable Austria och vinet kommer i en lättviktsflaska för att främja ett lägre klimatavtryck.

Vi har även tågfrakt för att ge vinet ett lägre klimatavtryck, berättar Moa Landsberg som ansvarar för Weingut Leth i Sverige.

ORANGEGUTANG BY LETH
ARTIKELNR: 71105
LAND: Österrike
ALKOHOLHALT:  13%
DRUVA: Riesling, grüner veltliner, gelber muskateller, roter veltliner
SOCKERHALT:  0,13/100 ml
VINTYP: Naturvin
PRODUCENT: Weingut Leth

RELATERAD LÄSNING