Nyhet från Train Station Brewery i Knivsta - Rhubarb Raspberry Zen Saison

Niklas Jörgensen 5 Jun, 2018
Övrigt Hantverksbryggeriet Train Station Brewery i Knivsta har under ett par års tid bland annat imponerat med sin fina lager Hadiraja och nu tar man verksamheten till nästa nivå med ett alldeles eget bryggverk samtidigt som en saison smaksatt med rabarber och hallon lanseras på Systembolaget.

Det finns bryggerier i stort sett överallt i vårt avlånga land och Sveriges snabbast växande kommun är inget undantag. Train Station Brewery i Knivsta, en kort resa från Uppsala, har varit igång ett par år nu men det är i år som man tar det till nästa nivå i och med införskaffandet av ett alldeles eget bryggverk och står på helt egna ben. Redan senare i sommar lanserar deras första öl från det nya bryggverket men innan dess är det värt att prova deras nyligen lanserade saison med rabarber och hallon i en saisonstil.

Saison var förr bryggt tidigt under våren för att konsumeras under sommaren. Stilen var mer kryddig och citruspigg än besk vilket var svalkande. Sannolikt var alkoholhalten också lägre även om den steg med modern ölproduktion. Idag är saison en populär stil och som gärna smaksätts på olika vis. 

Rhubarb Raspberry Zen Saison, Train Station Brewery, 4,5%

Bronsröd, klar färg med snabbt försvinnande skumkrona. Doften är överraskande komplex och bjuder på mer än de toner som rabarbern och hallonen står för och vi finner bland annat ett skönt nyponinslag, örtighet, citrusfrukter av varierande slag samt en touch av kaksmulor. I gommen en sval fruktighet med markerad men välbalanserad syrlighet, pigga blodapelsintoner, hallon och en stram, torr känsla. Avslutar rent och eftersmaken lämnar en liten syrlig beska som är aptitretande. Väldigt lyckad saison och "kryddning". 

Livets Goda-redaktionens intryck: 91 LGP

Rhubarb Raspberry Zen Saison är en lokal öl men kan beställas till övriga butiker utanför närområdet. En 33 cl flaska kostar 29,90 kr och du finner den här.


Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet