Nyhet från Train Station Brewery i Knivsta - Rhubarb Raspberry Zen Saison

Niklas Jörgensen 5 Jun, 2018
Övrigt Hantverksbryggeriet Train Station Brewery i Knivsta har under ett par års tid bland annat imponerat med sin fina lager Hadiraja och nu tar man verksamheten till nästa nivå med ett alldeles eget bryggverk samtidigt som en saison smaksatt med rabarber och hallon lanseras på Systembolaget.

Det finns bryggerier i stort sett överallt i vårt avlånga land och Sveriges snabbast växande kommun är inget undantag. Train Station Brewery i Knivsta, en kort resa från Uppsala, har varit igång ett par år nu men det är i år som man tar det till nästa nivå i och med införskaffandet av ett alldeles eget bryggverk och står på helt egna ben. Redan senare i sommar lanserar deras första öl från det nya bryggverket men innan dess är det värt att prova deras nyligen lanserade saison med rabarber och hallon i en saisonstil.

Saison var förr bryggt tidigt under våren för att konsumeras under sommaren. Stilen var mer kryddig och citruspigg än besk vilket var svalkande. Sannolikt var alkoholhalten också lägre även om den steg med modern ölproduktion. Idag är saison en populär stil och som gärna smaksätts på olika vis. 

Rhubarb Raspberry Zen Saison, Train Station Brewery, 4,5%

Bronsröd, klar färg med snabbt försvinnande skumkrona. Doften är överraskande komplex och bjuder på mer än de toner som rabarbern och hallonen står för och vi finner bland annat ett skönt nyponinslag, örtighet, citrusfrukter av varierande slag samt en touch av kaksmulor. I gommen en sval fruktighet med markerad men välbalanserad syrlighet, pigga blodapelsintoner, hallon och en stram, torr känsla. Avslutar rent och eftersmaken lämnar en liten syrlig beska som är aptitretande. Väldigt lyckad saison och "kryddning". 

Livets Goda-redaktionens intryck: 91 LGP

Rhubarb Raspberry Zen Saison är en lokal öl men kan beställas till övriga butiker utanför närområdet. En 33 cl flaska kostar 29,90 kr och du finner den här.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet