Nyhet från Train Station Brewery i Knivsta - Rhubarb Raspberry Zen Saison

Niklas Jörgensen 5 Jun, 2018
Övrigt Hantverksbryggeriet Train Station Brewery i Knivsta har under ett par års tid bland annat imponerat med sin fina lager Hadiraja och nu tar man verksamheten till nästa nivå med ett alldeles eget bryggverk samtidigt som en saison smaksatt med rabarber och hallon lanseras på Systembolaget.

Det finns bryggerier i stort sett överallt i vårt avlånga land och Sveriges snabbast växande kommun är inget undantag. Train Station Brewery i Knivsta, en kort resa från Uppsala, har varit igång ett par år nu men det är i år som man tar det till nästa nivå i och med införskaffandet av ett alldeles eget bryggverk och står på helt egna ben. Redan senare i sommar lanserar deras första öl från det nya bryggverket men innan dess är det värt att prova deras nyligen lanserade saison med rabarber och hallon i en saisonstil.

Saison var förr bryggt tidigt under våren för att konsumeras under sommaren. Stilen var mer kryddig och citruspigg än besk vilket var svalkande. Sannolikt var alkoholhalten också lägre även om den steg med modern ölproduktion. Idag är saison en populär stil och som gärna smaksätts på olika vis. 

Rhubarb Raspberry Zen Saison, Train Station Brewery, 4,5%

Bronsröd, klar färg med snabbt försvinnande skumkrona. Doften är överraskande komplex och bjuder på mer än de toner som rabarbern och hallonen står för och vi finner bland annat ett skönt nyponinslag, örtighet, citrusfrukter av varierande slag samt en touch av kaksmulor. I gommen en sval fruktighet med markerad men välbalanserad syrlighet, pigga blodapelsintoner, hallon och en stram, torr känsla. Avslutar rent och eftersmaken lämnar en liten syrlig beska som är aptitretande. Väldigt lyckad saison och "kryddning". 

Livets Goda-redaktionens intryck: 91 LGP

Rhubarb Raspberry Zen Saison är en lokal öl men kan beställas till övriga butiker utanför närområdet. En 33 cl flaska kostar 29,90 kr och du finner den här.


Alkoholfri bärs – mer populärt än någonsin

Whisky och Bourbon Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl och under den varma…
15 Aug, 2018

Bank Hotel

Mat och Restaurang Nu öppnar Stureplansgruppen sitt nya boutiquehotell – Bank Hotel. Hotellet…
15 Aug, 2018

Frida Ronge blir ambassadör för hållbart fiske

Mat och Restaurang Genom den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Council blir Frida…
14 Aug, 2018

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Whisky och Bourbon Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i…
13 Aug, 2018

Portia Roble - Omfångsrikt vin med med skönt kompspel och finurliga soloslingor

Vin Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det…
10 Aug, 2018

Niklas tipsar: Louis Roederer Brut Premier på magnum, 94 poäng

Vin Första intrycket när du skänks Champagne ur en magnumflaska -…
9 Aug, 2018

Michelinkrögaren Karim Khouani ny kökschef på Brasserie 1742

Mat och Restaurang Karim Khouani är Brasserie 1742´s nya kökschef. Karim kommer senast…
8 Aug, 2018

Jacka gjord på återvunna festivalflaskor ska få unga att panta

Övrigt För att öka medvetenheten hos ungdomar kring vikten av att…
8 Aug, 2018
Artikelarkivet