Nyhet – fruktig vietnamesisk choklad med kalamondin

Livets Goda 20 Aug, 2019
Mat och Restaurang I Vietnam kallas frukten kumquat medan de på många andra platser heter kalamondin.. De små citrusarna växer i de frodiga gröna trädgårdarna i provinsen Tien Giang.

Marou har valt ut de bästa kalamondinerna till deras nya mörka choklad. Frukten har en unik citrussmak som matchar trinitariobönorna som växer i samma region. Fruktens mjuka fruktiga sötma förstärker de varma kryddiga tonerna i den prisbelönta Tien Giang-chokladen och ger en balanserad smak som stannar kvar länge. 

Ingredienser: kakaobönor 60 %, rörsocker 30 %, kakaosmör 8 %, torkad grön kalamondin 2 %.

Kakaohalt: minst 68 %

Välkommen till monter A03:20 på Formex och provsmaka chokladnyheten.

Single Origin Plus
Chokladen ingår i serien Single Origin Plus som innehåller två råvaror från samma region. Tanken är att då grödorna odlas i samma jordmån och klimat är sannolikheten större att smakerna matchar väl. De två chokladkakorna Coconut Milk & Ben Tre och Arabica Coffee & Lam Dong som också ingår i denna serie har vunnit pris på International Chocolate Awards och Academy of Chocolate Awards.

Kakaobönorna
Kakaobönorna köps av Marou rättvist för mer än dubbla marknadspriset genom Direct Trade; Det innebär att Marou undviker mellanhänder och de åker själva ut med ett agronom-team för att välja ut kakaobönorna av högsta kvalitet. Agronomteamet arbetar även nära kakaobönderna för att dela och sprida kunskap kring hur de kan förbättra jordbruksmetoderna för att säkra en god kakaoskörd även i framtiden.

Marou erbjuder choklad och kakao som uteslutande kommer från Vietnam som odlas, produceras och paketeras för hand. En chokladkaka i serien Single Origin Plus väger 80 gram och kostar ca 70-80 kr. Du köper chokladen i butiker, kaféer, barer och restauranger som erbjuder de bästa råvarorna och produkterna på marknaden.

Läs mer här


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet