Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nyhet – Handgjorda glutenfria kex och kakor

Nyhet – Handgjorda glutenfria kex och kakor

av Livets Goda

Giovanna och Paolo som är partners både hemmavid och i arbetet började undersöka innehållet i det som de stoppade i sig och bestämde sig för att utmana konventioner kring ingredienser, textur och smaker i bakvärlden. Brio betyder att göra något med glädje eller glöd. Det står för passion till hantverket och parets strävan att göra sina bakverk lite godare hela tiden.

Brio använder högkvalitativt ekologiskt glutenfritt mjöl av ris, bovete, majs och kastanj.

Crackerini är veganska knapriga kex för ostbrickan men är även goda som snacks; Smakerna är sesam, lök, oregano och tryffel.

Den andra delen av sortimentet är småkakor i smakerna: hasselnöt & chokladbitar, chokladkaka med hasselnöt, kaka med kanel och mandel och vegansk nötkaka. Alla småkakor innehåller smör utom nötkakan som innehåller en blandning av ris-, majsolja, kakaosmör och naturligt fett från hasselnötter och mandel.

Crackerini ligger i askar om 100 gram och kostar ca 59-65 Kr. De söta kakorna ligger i små askar om 50 gram och kostar ca 39-45 kr.

Brio säljs exempelvis hos: Blommans i Tibro, Tant Grön i Båstad, Gerdas The & Kaffehandel i Halmstad, Smaksinnenas skafferi i Piteå, Surf Saloon i Varberg och Frimans Diversehandel i Västerhaninge.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING