Nyhet i fast sortiment 1 juni - Langhe Arneis 2018

Livets Goda 12 Apr, 2019
Vin Den 1:a juni lanseras Il Nespolo Prinsi Langhe Arneis 2018 från Azienda Agricola Prinsi i Systembolagets fasta sortiment. Arneis är den inhemska vita Piemontedruvan som namngivits efter sin svårtämjdhet. Il Nespolo å andra sidan betyder ”medlaren” på svenska, kanske för att vinmakare och druva här har samarbetat väl.

Azienda Agricola Prinsi är ett familjeföretag i tredje generation där familjen Lequios motto är att skapa ”wines to remember”. Familjen Lequios vinodlingarna ligger i vackra Neive Barbaresco, 320 möh i ett område som nyss tagits med på UNESCOS världsarvslista. Jordmånen består av märgel, lera och vulkanisk jord. De är mest kända för sina härliga Barbaresco viner men gör även fina ursprungstypiska vita viner.

Så snart druvorna har plockats, tas de till källaren där de genomgår en kortare skalmaceration vid en temperatur på 10 ° i ca 48 timmar. Därefter utförs en mjukare pressning och när musten kommer ut ur pressen skickas vinet till jäsningstankarna där alkoholjäsningen gradvis startar vid en temperatur på 12 °. Vid denna låga temperatur håller jäsningen på i omkring en månad, på så sätt förloras inte de aromer som mognar under jäsningen. Tre gånger i veckan utförs batonnage, vilket ger vinet en fetare kropp och bra balans med syran. Vinet vilar sedan 4 månader på jästfällningen i ståltank.

Langhe Arneis Il Nespolo 2018 släpps i Systembolagets fasta sortiment 1 juni i ca 40 butiker.
Pris: 149 kr
Artikelnr: 2712
Volym: 750 ml
Alk: 13 %

Övrig notis om denna offertvinnare till Fasta Sortimentet på Systembolaget
Detta vin slogs mot 142 andra Langhe Arneis och är Systembolagets största offertprovning någonsin!


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet