1

Nyhet – Innis & Gunn släpper nyutvecklad alkoholfri Pale Ale på ICA

Den smått legendariska bryggmästaren Dougal Gunn Sharp som främst gjort sig känd för sina ekfatslagrade, populära, och ofta väldigt alkholstarka ales har kämpat länge med receptet.

Målet har varit ambitiöst, att skapa en alkoholfri Pale Ale med massor av smak och karaktär trots att den saknar den annars så viktiga och smakbäraren – alkohol.

– Jag älskar öl och har därför haft svårt att förlika mig med tanken att släppa en alkoholfri Innis & Gunn om den inte levererar fullt ut i smak och karaktär! Nu tycker jag att vi har lyckats hitta den rätta stilen. Vi har totalt använt 6 olika humlesorter och rakt igenom naturliga råvaror. Jag är extremt nöjd med resultatet och hoppas att alla kräsna ölälskare i det fantastiska öl-landet Sverige håller med om att detta är ett riktigt bra alternativ OM man önskar dricka öl utan alkohol, berättar bryggmästaren på Innis & Gunn Dougal Sharp.

Vidare blir detta den första hantverksproducerade alkoholfria ölen som släpps på formatet burk.

– Vi valde burk då detta är ett mer miljövänligt alternativ plus att burkformatet bäst lämpade sig för att bevara just detta öls karaktär hela vägen. Det kan visa sig vara vara ett vågat val då vissa föredrar flaska men för mig var det solklart att det skulle bli burk. Burk ligger i tiden, dessutom blev Innis & None riktigt snygg tycker jag, förklarar Dougal Sharp.

Å namnet Innis & None där han tagit bort sitt eget mellannamn i varumärket Innis & Gunn?

– Det är klart att det sved lite att ta bort mitt eget mellannamn Gunn men samtidigt gillar jag verkligen namnet! NONE symboliserar både att ölen är alkoholfri samt att de flesta trodde att mina odds var i princip ”NONE” när jag sa att jag bestämt mig för att skapa en alkoholfri öl som smakar som ”riktig” öl. Så det fick bli så här helt enkelt. Jag älskar öl och då får inte mitt lilla ego stå i vägen för ett riktigt bra namn, avslutar Dougal Sharp och skrattar!

Fakta:
ICA släpper Innis & None den 7 september.
Lansering på Systembolaget sker den 1 december.
Förpackning: burk 330 ml.