Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nyhet: innocent lanserar apelsinjuice med fröer av svenska ängsblommor

Nyhet: innocent lanserar apelsinjuice med fröer av svenska ängsblommor

av Livets Goda

Våra vilda svenska ängar blir färre och färre och sett till de senaste 100 åren finns endast 1% av de vilda ängarna kvar i vårt land.* För att uppmärksamma detta lanserar innocent, i lagom tid till odlingssäsongen, en apelsinjuice med en haklapp i form av ett fröpapper fyllt med fröer av svenska ängsblommor. Varje fröpapper ger vallmo, prästkrage, gullviva och käringtand, vilka alla har gemensamt att de är särskilt omtyckta av våra bin och andra pollinerare som är livsviktiga för ekosystemet och därmed för produktion av den mat som naturen ger oss. innocents apelsinjuice med fröpapper är även den första – oberoende verifierade – helt koldioxidneutrala apelsinjuicen och består endast av pressade apelsiner.

innocent har sedan 1999 tillverkat naturliga, näringsrika och smakrika drycker med målet att hjälpa konsumenter att leva mer hälsosamt samtidigt som man genom olika projekt ger tillbaka till samhälle och planet. I vår lanserar innocent en apelsinjuice med fröpapper för att inspirera allmänheten att ge naturen en hjälpande hand. innocent kallar initiativet ”den stora växtfesten” och man kommer under perioden dela ut nära 8 miljoner blomfrön samtidigt som man arbetar aktivt i Sverige och ytterligare 9 europeiska länder för att plantera och återskapa vild natur.

Den första, oberoende verifierade, 100% koldioxidneutrala apelsinjuicen och första fabriken som enbart drivs av vind och sol
innocent apelsinjuice med fröpapper består endast av pressade apelsiner och för att framställa en flaska med 900 ml apelsinjuice, krävs det ungefär 900 gram koldioxid. För att få en oberoende märkning som 100 % koldioxidneutral krävs att det exakt beräknats hur mycket koldioxid som släpps ut i varje led av hela produktionskedjan och att samtliga utsläpp kompenseras. South Pole är det enda företaget på den nordiska marknaden som utvecklar egna projekt för frivillig klimatkompensation och vars märkningar för klimatneutralitet följer högsta nationella standard och det är av dem innocent apelsinjuice fått sin märkning. Innocents mål är att produktionen skall vara helt koldioxidneutral 2025. Som ett steg mot detta har man precis öppnat upp en helt ny fabrik, som är den modernaste i sitt slag och drivs helt av förnybar energi.

Innocent apelsinjuice med fröpapper finns i dagligvaruhandeln till det rekommenderade priset är cirka 32,90SEK / 900 ml.

*Källa Naturskyddsföreningen https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/raddafjarilarnas-angar/

RELATERAD LÄSNING