1

Nyhet – Koskenkorva Lemon

Lagom till sommaren lanseras nya Koskenkorva Lemon, gjord på enbart naturliga råvaror såsom äkta citroner, där både zest och fruktkött används i tillverkningen. Den presenteras i en halvlitersflaska med träkork som är ett av Koskenkorvas kännetecken.

Genom generationer har familjer i den finska byn Koskenkorva hängivit sig till att producera en vodka som av många anses vara en av de bästa i världen. Koskenkorva Lemon är en uppföljning av förra årets succé Koskenkorva Ginger, även den gjord på naturliga ingredienser men med en distinkt smak av ingefära.

– Dagens konsumenter är väldigt medvetna och söker ofta produkter med naturliga ingredienser och med ett tydligt ursprung. Koskenkorva Lemon uppfyller båda de önskningarna. Dessutom är den mindre söt än andra citronlikörer vilket tilltalar många, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia.

Koskenkorva Lemon fungerar alldeles utmärkt att sippa på som den är, men är också en ypperlig drinkbas till sommarens cocktails. Altias mixologer har tagit fram flera fräscha drinkrecept som dessutom är enkla att blanda till. Svenskar hyser stor kärlek till tonicdrinkar och här presenteras bland annat en uppfriskande Lemon Tonic men även en bubblande Lemon Spritz och en variant med tranbärsjuice med det kreativa namnet Cranma. En perfekt start på sommarens tillställningar.

Koskenkorva Lemon finns i Systembolagets beställningssortiment.

Koskenkorva Lemon
Artikelnr: 80008
Alkoholhalt: 21 %
Volym: 500 ml
Pris: 149 kr

Lemon Spritz
40 ml Koskenkorva Lemon
40 ml Prosecco
40 ml soda eller kolsyrat mineralvatten
Citronskiva

Så här gör du:
Häll rikligt med is i ett vinglas och häll i Koskenkorva Lemon, Prosecco och soda. Rör om och garnera med en citronskiva.

Lemon Tonic
5 cl Koskenkorva Lemon
15 cl Tonic
Citronskiva

Så här gör du:
Fyll upp ett glas med is och fyll på med Koskenkorva Lemon. Toppa med tonic och garnera med en skiva citron.

Cranma
40 ml Koskenkorva Lemon
Tranbärsjuice
Citronskiva

Så här gör du:
Fyll upp ett glas med is och fyll på med Koskenkorva Lemon. Toppa med tranbärsjuice och rör om. Garnera med en skiva citron.