Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Nyhet: Lemonad Rabarber Vanilj är här

Nyhet: Lemonad Rabarber Vanilj är här

av Livets Goda

Det ökade intresset för lemonad går inte att ta miste på och de senaste årens tillskott av fräscha, läskande drycker är många. Nu lanserar Kiviks Musteri en ny smakkombination i sin populära ekologiska lemonadserie – Rabarber och Vanilj.

Lemonad från Kiviks

Under våren 2017 inledde Kiviks Musteri sin satsning på caféer, restauranger och barer då man lanserade ett sortiment äppelmuster och ekologiska lemonader på småflaskor. Bakgrunden till satsningen var den stora tillväxt man såg på café- och restaurangmarknaden, då vi spenderar en allt större del av vår matkrona på att äta utanför hemmet. Intresset för produkterna har varit stort och sedan dess har det tillkommit flera produkter i cafésortimentet, bland annat den klassiska Herrgårdscidern på liten flaska.

Störst intresse har det varit för lemonaderna som haft en årlig tillväxt på närmare 200%. Lemonad är idag en uppskattad produkt att erbjuda såväl på caféer och restauranger, som alkoholfritt alternativ hemma. Tillsammans med nyheten Rabarber & Vanilj finns det nu sex läskande smaker i Kiviks Musteris lemonadserie.

-Bakomliggande faktorer till framgången är nog att produkterna är rätt i tiden, då vi ser en stor efterfrågan på premiumprodukter. Att de dessutom är alkoholfria, ekologiska och svensktillverkade med ett starkt varumärke bakom gör inte saken sämre.

-Rabarber och vanilj var ett givet tillskott till vår lemonadserie. Frisk, pirrig rabarber med gräddiga vaniljtoner som toppas med ett friskt citronavslut kan inte annat än att bli succé på vårens fikastunder, säger Carl Levinsson, produktchef på Kiviks Musteri.

Säljstart: vecka 5
Grossister/återförsäljare: Bondens skafferi, Martin & Servera, Menigo, Mårdskog & Lindkvist, Svensk Cater, Österlenbryggarna samt Kiviks Musteri egna butiker.
Cirkapris: 25-35 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING