Nyheter från RestaurangAkademien - för dig i branschen

Vin Här följer lite information från RestaurangAkademien.

Vi har kommit halvvägs in i terminen och alla våra längre utbildningar är igång. Nu fylls klassrummen av befintliga och blivande sommelierer, restaurangchefer och kökschefer som utbildar sig här en dag i veckan. Vår yrkeshögskoleklass Internationell Sommelier studerar på heltid och ligger i startgroparna för sin andra praktikperiod. Från och med nästa vecka har du chansen att träffa dem på restauranger i Stockholm, Köpenhamn och Alba! 

Ansökningsperioden är också öppen för höstens kursstart av Yh-Internationell Sommelier. Den pågår 1 mars - 2 juni.


Under april börjar de kortare utbildningarna. Först ut är vår ostutbildning med start den 10 april, och den 23 april är det dags för en ny omgång av vår efterfrågade souschefsutbildning. Mer om dem nedan.

Närmast ser vi fram emot VM i Sommellerie som går av stapeln i Antwerpen den här veckan. Vår utbildningschef, Morgan Kjellström, och dryckesansvarige, Mattias Dahl, är på plats och hejar fram Sveriges kandidat Fredrik Lindfors. Följ Restaurangakademiens Instagram för löpande uppdateringar.

Missa inte heller Sommelier-SM som avgörs på Norra Latin den 24 mars. Självklart träffar ni oss där! Då kan du passa på att ställa dina frågor om höstens kursstart av WSET Level 4 Diploma. Under våren finns också möjlighet att delta på enskilda Diploma-tillfällen. Nästa tillfälle handlar om Nordamerika och leds av Michel Jamais den 25 mars.

Varmt välkomna till oss på Restaurangakademien!
P.S. Skriv in måndagen den 27 maj i kalendern. Då har vi öppet hus! Mer info kommer....


Problematisk bostadsmarknad påverkar ungas relationer

Övrigt Nära nog hälften av de unga i åldern 20 till…
20 May, 2019

Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 - Tog hem vinsten på gamla rester

Mat och Restaurang Efter tolv tuffa tävlingsveckor har Lidls Mästare 2019 korats. Finalen…
20 May, 2019

Valio lanserar alternativ ost från växtriket

Mat och Restaurang Valio lanserar Oddlygood® Veggie – ett veganskt alternativ till ost…
20 May, 2019

Världens längsta falafelrulle serverades i Hjällbo

Mat och Restaurang Hjällbo är ny världsmästare i falafelrulle. I dag serverade bostadsbolaget…
20 May, 2019

Säg cheeeeese till Almondys nyhet

Mat och Restaurang Tidigare har många behövt baka för att kunna bjuda på…
20 May, 2019

Carlshamn släpper vegansk innovation

Mat och Restaurang Carlshamn Fyra Frön är ett veganskt bredbart pålägg tillverkat på…
17 May, 2019

Premiär för Koreansk BBQ

Mat och Restaurang I juni startar man upp Koreansk BBQ på OGBG –…
17 May, 2019

Glenmorangies hållbarhetssatsning ska få ostron att återvända till våra nordiska vatten

Whisky och Bourbon Nästa vecka, den 21-23 maj, är det skotska whiskyföretaget Glenmorangie…
17 May, 2019

Nespresso & Podd

Whisky och Bourbon I samarbetet mellan Caran d'Ache och Nespresso har nu version…
17 May, 2019

Världens bästa Single Malt släpps i Sverige – begränsat antal

Whisky och Bourbon Teeling Whiskey 24 Year Old Single Malt fick nyligen pris…
17 May, 2019

Nu kommer High Coast 63

Whisky och Bourbon Imorgon släpper man den efterlängtade specialbuteljeringen "63", som är lagrad…
16 May, 2019

Lively Wines lanserar Willunga 100 Clarendon Single Vineyard 2015

Vin Lively Wines är stolta över att lansera Clarendon Single Vineyard…
16 May, 2019

St:Eriks Bryggeri i historiskt samarbete med Weihenstephan

Whisky och Bourbon Lagom till sommaren presenterar S:t Eriks bryggeri ett spektakulärt samarbete…
16 May, 2019

Apollo lanserar resor för Sveriges största målgrupp

Övrigt Sverige är ett av världens mest singeltäta länder och den…
16 May, 2019

Tips på vinresor utanför Europa

Övrigt Italien, Frankrike och Spanien är världens största producenter av vin.…
16 May, 2019

Norrlager - Nyhet i ölsortimentet hos VASA Bryggeri

Whisky och Bourbon Det norrländska VASA Bryggeri, beläget strax utanför Sundsvall, har sedan…
15 May, 2019

Tillfällig lansering - Graham's Tawny Singel Harvest 1994

Vin Tillfällig och exklusiv webblansering den 23 maj av Graham's Tawny…
15 May, 2019

Glassbaren i Bräcke blev Svensk Glassmästare 2019

Mat och Restaurang Igår 14 maj arrangerades Glass-SM där Sveriges bästa glassmästare utsågs…
15 May, 2019

Expertorgan mer än fördubblar rekommendationen av makrillfiskekvoter

Mat och Restaurang I dag presenterade expertorganet Internationella Havsforskningsrådet ICES (International Council for…
15 May, 2019

Branschnytt: Magnus Prössel ny Head Chef på Radisson Blu Malmö

Vin Den nya kökschefen på Radisson Blu Hotel Malmö är en…
15 May, 2019
Artikelarkivet