Hem Whisky & Bourbon ​Sweden Rock lanserar gin – med gurka från Norje

​Sweden Rock lanserar gin – med gurka från Norje

av Christoffer Enquist

Landets största hårdrocksfestival har de senaste fem åren även förknippats med rom och whisky. Nu utökar Sweden Rock Festival sin dryckeskatalog med en helt ny distilled craft gin för finsmakaren, smaksatt med gurka som odlats bara någon kilometer från festivalområdet.

Sweden Rock Gin

Om det inte vore för Sweden Rock Festival finns det nog risk att många ute i landet aldrig hade hört talats om det lilla samhället Norje. Men tack vare att hårdrockare från hela världen årligen vallfärdar hit för att få uppleva Sveriges största hårdrocksfestival är orten nu ordentligt satt på kartan.

Norje är i högsta grad närvarande även när Sweden Rock Festival nu lanserar en egen gin. Drycken är nämligen smaksatt med gurka som odlats på Gummagården i Norje.

Sofia Lindqvist Lacinai är marknadschef på Sweden Rock Festival och hon är entusiastisk inför den nya produkten.

– Det känns spännande att utöka vår dryckesportfölj med en riktigt god gin, som dessutom är buteljerad i en grymt snygg flaska. Att den sedan är smaksatt med gurka som faktiskt har vuxit bara en kilometer från festivalområdet gör förstås det hela ännu roligare, säger hon.

Sweden Rock Festival har fem år i rad lanserat whisky i begränsad upplaga. Men den här gången är det alltså gin som gäller, en dryck som blivit allt populärare på senare år. Och liksom med tidigare lanseringar kommer säkert många av festivalbesökarna att köpa två flaskor – en att dricka och en att placera i hyllan för dess utseendes skull.

Liksom de tidigare lanseringarna har Sweden Rock Spirits Distilled Gin tagits fram i samarbete med Brands For Fans.

– Det har varit en kul och kreativ process att ta fram denna premium-gin. Bara att få till rätt subtila gurkton i ginen krävde sina sittningar, konstaterar Sari H Wilholm på Brands For Fans.

Sweden Rock Spirits Distilled Gin lanseras den 3 december.

Fakta Sweden Rock Spirits Distilled Gin
Systembolaget: Beställningssortimentet
Artikelnummer: 77289
Pris: 499 Sek
Producent: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 41 %
Volym: 700 ml

RELATERAD LÄSNING