Hem Övrigt 21 presenttips till honom & henne som har allt

21 presenttips till honom & henne som har allt

av Livets Goda

Det är ofta svårt att välja vad för något man ska ge för gåva till sina nära och kära, och särskilt är det svårt att hitta en bra present till någon som har allt. Men så är det ju egentligen aldrig – det finns alltid något som personen i fråga behöver eller vill ha.

Idag vill man hjälpa till att vända på den där stenen, som döljer en hel del bra tips på spännande presenter. Tillsammans med fineshelf.com – en rekomendationsttjänst för presenter och häftiga produkter har man tagit fram 21 presenttips.

Att ge en present till någon man bryr sig om är förstås en fin gest. Men det händer att pengarna i plånboken inte riktigt räcker till när det väl är dags att slå till. Därför kan det vara tacksamt att ha ett lån redo att användas vid behov. Dessa lån kan komma i form av kreditköp. Men innan man nyttjar ett sådant bör man se till att hitta det bästa kreditkortet . Detta gör man genom att jämföra de olika leverantörerna och deras villkor.

1. Till doftälskaren: Chanel Collections and Creations (Nordiska galleriet)

Med den här läckert sammansatta bok får du en insikt i huset Chanel och dess privata arkiv. Boken tittar närmare på fem väsentliga element: smink, dofter, smycken samt kamelian och kostymen från serien Chanel No 5. En fin present till henne som älskar mode och dofter och historierna bakom dem.

2. Till den mattokige: Sopptallriken Bubbles av Matens (Rum 21)

Många är vi som älskar att samla på servisserier. Det är inte gåvor som de yngre nödvändigtvis uppskattar, men denna bubbliga sopptallrik av Matens är en udda och rolig sådan. Kanske kan till och med de yngre tycka så med. Vill du komplettera tallriken med flera delar finns det gott om bubbliga koppar.

3. Till den som vill sova extra gott: Elmiras påslakan (Ellos)

Elmiras garnfärgade vintageset med påslakan och örngott är inte bara ursnyggt, det är hur mysigt som helst. Det är prisvärt och gör sig perfekt för den som vill sova kungligt. Behövs ett bättre presenttips till någon som har allt?

4. Till den ständigt koffeinsugna: Eva Solos Mugg to Go (Cervera)

Visst känner vi alla någon som inte hinner dricka sitt kaffe till frukosten för att den måste rusa iväg till jobbet. Eva Solos termos är stilren och praktisk. Den genomskinliga varianten är tjusig för den som vill ta med exempelvis gurkvatten eller smoothie från hemmet.

5. Till den som vill bära datorn med stil: Wouf laptopfodral (Nordiska galleriet)

Om du tänker efter känner du säkerligen någon som skulle älska att bära på sin laptop i Woufs marmorfärgade fodral. Tyget är av polyester och slår därför bort mycket vatten under regniga dagar. Wouf från Barcelona har designat många häftiga accessoarer som passar perfekt som presenter.

6. Till tekniknörden: Native Unions trådlösa laddare (Nordiska galleriet)

Har du en vän eller familjemedlem som älskar teknik, och inte minst sin mobiltelefon, så finns det ett tjusig sätt att ladda den på. Med Native Unions trådlösa laddare behöver du endast placera din telefon på en elektronisk platta, så laddar den luren. Smidigt och läckert. Som de bästa teknikprylarna är. Läcker present till någon som har allt.

7. Till den som älskar finfrukost: Olle Eksells cacao ögonbricka (Nordic Nest)

Många är vi som älskar att unna oss en fin och lyxigt serverad frukost. För att göra det fina lite finare för den som verkligen älskar sin lyxmorgon kan du köpa denna tjusiga ögon cacaobricka av Olle Eksell. Perfekt present till någon som har allt.

8. Till den som fryser mycket: Tiger of Swedens Bergscarf (Ellos)

Sverige är ett fantastiskt land på många sätt, men vädret här är, som du vet, ofta väldigt kallt. En scarf är kanske inte det första en vill ha, men ett plagg vi behöver. Så varför inte bära en väldigt snygg sådan, som Tiger of Swedens Bergscarf?

9. Till den som behöver vägledas: Mått i köket poster (Rum 21)

Den här postern gör skäl för sitt namn. Rum 21:s Mått i köket poster ger betraktaren mått och andra matlagningstips. Exempelvis står det skrivet på den vilken mängd salt du bör ha i ditt kokvatten, vad för innertemperatur du ska ha och mycket mer!

10. Till middagsvärden: Porter korkskruv (Rum 21)

En effektiv korkskruv kan göra stunder i livet enklare. Porters sådan är oerhört effektiv, men också tjusig som få. Den stärker känslan av att öppna en fin lagrad flaska vin. Den finns i två färger, mässing och svart. Båda är snygga men vi föredrar den förstnämnda. Vill du imponera med en present till henne som tror att hon har allt så är detta en utmärkt gåva.

11. Till sömntutan: Arne Jacobsens bordsklocka (Rum 21)

Är någon i din närhet hopplös på att vakna i tid? Då kan du ge personen en stilig bordsklocka designad av Arne Jacobsen att ha på nattduksbordet. Den har givetvis alarmfunktion, som man kan passa på att använda i andra sammanhang också.

12. Present till bror som har allt : Andrew skinnhandskar (Man of a Kind)

Hestras skinnhandskar gör jobbet och de gör det bra. Samtidigt är de så tjusiga ett par svarta handskar kan bli. De är elastiska och skyddar väldigt bra mot kyla ned till minus fem grader. En stilig present till honom i vinter.

13. Till den som behöver inredningstips: Frida Ramsteds handbok i inredning och styling (Designtorget)

Vi är många som önskar att få hjälp med inredning och styling, så därför är det perfekt att författaren Frida Ramstedt guidar oss. Boken avhandlar gott om stilar & trender och ser till så att den som spenderar pengar på möbler och annat till hemmet blir nöjd.

14. Till romantikern: Vinflaskhållare för cykeln (Nordiska galleriet)

Det finns få saker lika härliga som en cykeltripp till ett romantiskt ställe med sin livspartner eller nära vän. Ifall ryggsäcken är full och du inte vill cykla med en påse, så kan Men’s Societys vinflaskhållare i läder vara ett bra hjälpredskap. Den är dessutom hur romantisk som helst, så passa på att ge ett bra presenttips till honom du står nära.

15. Till den mysiga: Kristina Starks tändsticksfodral (Designtorget)

Vi alla känner väl till tändsticksasken. Den är en svensk klassiker, men ska vi vara ärliga är den inte nödvändigtvis jättespännande att titta på. Kristina Starks tändsticksfodral är desto läckrare. Finns att köpa små och stora askar i mässing, en annorlunda present till honom eller henne.

16. Till finsmakaren: Norr låda (Rum 21)

Det är alltid trevligt när vi går på restaurang och de väsentliga elementen i form av olja, salt och peppar presenteras på ett tjusigt sätt. När vi är hemma brukar vi inte ha dessa middagskomponenter presenterade i en tjusig korg, vilket är anledning nog att ge bort en lyxig sådan till finsmakaren!

17. Present till pappa som har allt: Sheperds fårskinnstoffel Hugo (Ellos)

Kort sagt är tofflor underbara. De värmer oss när det är kallt och höjer mysfaktorn hemma. Men många tofflor tenderar att kväva foten så att den svettas mycket, vilket är den främsta anledningen att vissa avstår att bära dem. Lyckligtvis kan dina fötter andas väldigt bra med Sheperds toffel Hugo – och så är de väldigt stiliga. En passande present till honom som har allt men inte ett par riktigt mysiga slippers.

18. Till den hälsosamma: Kombucha Kit (Designtorget)

Med det här kitet kan du brygga din egna kombucha, som är en både nyttig och väldigt god dryck. Det är vad man kallar fermenterat grönt eller svart te, som ska jäsa innan den är redo att konsumeras. När du väl dricker kombuchan hjälper den kroppen att hantera stress och ger dig bättre humör. Den har även positiva effekter på din vikt och förebygger förkylning. En perfekt present till honom som har allt och som uppskattar DIY, hälsa och te.

19. Till tekniknörden 2.0: Dock Wireless Charger (Nordiska galleriet)

Är du inte lika glad i den första trådlösa laddaren vi rekommenderade finns den här versionen, som har en lite annorlunda funktion. Med den här upplagan av Native Unions trådlösa laddare kan du ha mobilen på laddning ståendes, vilket kan ses vara mer praktiskt för att se skärmens notiser när de dyker upp. Finns i många olika färger.

20 Till kaffefantasten: Chemex Classic kaffebryggare 8 koppar (Royal Design)

Den här labbliknande bryggaren är en utmärkt present till honom som har allt. Dess design har minst sagt fått stående ovationer då originalexemplaret står utställt på Modern Museum of Art i New York och vid tillfälle utsetts till en av de hundra bästa designade produkterna någonsin. Chemex Classics kaffebryggare är formgiven av kemisten och uppfinnaren Peter J. Schlumbohm.

21. Till skribenten: Reservoarpenna (PenStore)

Känner du någon som är förtjust i eleganta och tidlösa ting? Då kan en exklusiv penna från parker vara ett bra val. Modellen ovan heter Centennial och kommer från Duofold-serien som lanserades redan 1921. En reservoarpenna erbjuder en speciell skrivkänsla i klassisk design och är dessutom ett populärt samlingsföremål enligt magasinet Gentlemannnaguiden.

RELATERAD LÄSNING