Hem Övrigt Apotekarnes utökar mustfamiljen med Bryggarmust- en alkoholfri blandning av julmust och julöl

Apotekarnes utökar mustfamiljen med Bryggarmust- en alkoholfri blandning av julmust och julöl

av Livets Goda

Apotekarnes har de senaste åren levererat flera omtyckta nyheter till det svenska folkets julfiranden, och i år är inget undantag. Den folkkära Apotekarnes julmust adderar nu två nya smaker till must-familjen, Bryggarmust och Vintermust. Nya Bryggarmust är en blandning av den klassiska julmusten och julöl, speciellt framtagen för de som vill ha en mer lättdrucken, mindre söt och vuxnare julmust. Den minskade sötman beror delvis på att Bryggarmust innehåller 25 procent mindre socker än den klassiska musten. Den består av tre delar klassisk julmust och en del Eriksberg Alkoholfri julöl.

– Vi är otroligt glada över att kunna addera nya smaker till julbordet. Med vår nya alkoholfria Bryggarmust har vi förenat två goda drycker – Sveriges mest älskade julmust med julöl till en ny fantastisk smak som är både lättdrucken, har en härlig karaktär och innehåller mindre socker. En blandning som vi vet att många redan experimenterar med själva vid julbordet, säger Christel von Schantz, Marknadschef för vatten & läsk på Carlsberg Sverige.

Nya Apotekarnes Vintermust
Förutom Bryggarmust lanseras även Apotekarnes Vintermust i år. Toner av kaffe och mörk choklad ger musten en mörkare karaktär. Vintermust har 20% mindre socker än den klassiska julmusten och den ersätter den tidigare Årsmusten.

De nya dryckerna från Apotekarnes kommer säljas i dagligvaruhandeln från och med v.40.

Om Apotekarnes Julmust
Apotekarnes Julmust är svenskarnas favorit bland de alkoholfria alternativen under julhelgen. Totalt konsumeras över 35 miljoner liter julmust under julen. För många svenskar är Apotekarnes Julmust en minst lika viktig del på julbordet som julskinkan eller sillen. Julmusten har stora likheter med traditionell öl genom att vara mörk, skumma samt vara smaksatt med malt och humle.

RELATERAD LÄSNING