Hem Övrigt Arla donerar överskottsprodukter till Matmissionen

Arla donerar överskottsprodukter till Matmissionen

av Livets Goda

– Arlas målsättning är att andelen matsvinn ska halveras under en femtonårsperiod. Att donera överskottsprodukter istället för att låta fullvärdiga livsmedel gå till foder- och biogasproduktion är att bidra till resurseffektivitet, säger Anna-Karin Modin Edman Hållbarhetschef på Arla.

Arla kommer att kunna donera stora volymer överskottsprodukter, till människor i social utsatthet, på ett strukturerat sätt. I Sverige är det är framförallt smaksatta färskvaror och specialprodukter som kommer att doneras, t ex smaksatt yoghurt, kvarg, soppor och Creme fraiche.

– Att donera överskottsprodukter bidrar också till folkhälsa eftersom många människor i social utsatthet äter en kost som är sämre ur nutritionsperspektiv och är mindre varierad, säger Anna-Karin Modin Edman.

Mer info:
Den ideella organisationen European Federation of Food Banks (FEBA) har ett nätverk som binder ihop 326 s k matbanker i 23 länder. Läs mer: https://www.eurofoodbank.org/

Matmissionen tillhör Stockholms Stadsmission verksamhetsområde Matcentralen som arbetar med arbetsintegration och för att reducera matsvinn. Matmissionen gör det möjligt för människor som lever i ekonomisk utsatthet att handla mat till reducerat pris. Matmissionen är också en plats för arbetsträning och bidrar till att minska matsvinnet. De har två butiker i Stockholm (Veddesta och i Hägersten). Läs mer: https://www.stadsmissionen.se/vad-vi-gor/matmissionen

RELATERAD LÄSNING