Hem Övrigt Belgisk choklad från exklusiva Godiva lanseras i Sverige

Belgisk choklad från exklusiva Godiva lanseras i Sverige

av Livets Goda

Den belgiska chokladtillverkaren Godiva är känd för sin choklad av högsta kvalitet och sitt chokladhantverk. Med sina hemliga recept har de skapat chokladkonst sedan 1926. Nu utökas sortimentet med en serie chokladprodukter som tagits fram med inspiration från de mest populära produkterna i Godivas egna butiker. Bland nyheterna finns Godiva Masterpieces – chokladkakor och presentaskar med portionsförpackade praliner.

– Godivas exklusiva choklad är omtyckt av människor världen över och populariteten har gjort att efterfrågan är hög. Sedan två år tillbaka är varumärket en del av pladis, vilket innebär helt nya möjligheter och lanseringen av en ny produktserie är ett utmärkt exempel på detta. Vi är oerhört glada över att de nya produkterna blir tillgängliga för fler konsumenter som vill njuta av lite vardagslyx, säger Stian Ström, Country Manager på pladis.

Godivas historia började med en liten chokladateljé i Bryssel 1926 och har sedan dess utvecklats till att omfatta 700 butiker i 100 länder – på tre kontinenter. Den mest kända flaggskeppsbutiken ligger på Fifth Avenue i New York.

De nya produkterna kommer att finnas till försäljning i dagligvaruhandeln på Ica, Coop, Willys och Hemköp runtom i landet. Produkterna finns i butik från februari/mars.

Den nya produktserien består av följande nyheter:

  • Godiva Masterpieces – fyllda chokladpraliner som kommer i tre olika smaker; Ganache Heart, Caramel Lion och Hazelnut Oyster.
  • Godiva chokladkakor med belgisk choklad i fem olika smaker

RELATERAD LÄSNING