Briska cider coolar ned Sveriges restaurang- och klubbesökare med frysta ciderkristaller

Tapplösningen innebär att man inte behöver lägga i isbitar i glaset för att få cidern väl kyld, istället serveras den med ciderkristaller direkt från tappkranen. Det du får i glaset är då + 2 grader flytande cider och -3,5 grader ciderkristaller. — Eftersom den riktigt, riktigt kalla Norrlands Guld tagits emot väl, var steget inte långt att nyttja tapplösningen för cider, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Spendrups. Systemet passar bäst i barmiljöer där publiken är aktiv och pulsen hög, men under en varm sommar passar den in var som helst. År 2008 drack svenska folket 12 miljoner liter stark cider (ej såld inom dagligvaruhandeln) En undersökning som gjorts av United Minds år 2009 visade att den dryck som krogpubliken föredrar är: Ljust öl, drinkar och på tredje plats just cider. Cidern Briska är en halvtorr cier med en juicehalt på över 20 procent.