Cajsa Warg

Julskinkan må vara kungen på julbordet, men… Personalen på Cajsa Warg tycker det är hög tid att det provas fler saker, t.ex. prinskorv, som dyker upp inte bara på julborden utan även till påsk, midsommar, brunchen etc. Välkommen att prova handgjorda prinsar vs. de som de flesta äter, måndagen den 29:e november kl 11 på Cajsa Warg S:t Eriksplan. Tillsammans blindprovas prinskorvar under ledning av Måns Falck från butiken Cajsa Warg och övriga inbjudna är bl.a. Jens Linder (kock och matskribent), Danyel Couet (kock och delägare i F12 koncernen), Ia Orre Montan (sommelier och restaurangcoach), Jens Dolk (vinskribent och delikatessimportör), David Taylor (en av männen bakom Taylor och Jones). Prinskorven är en trotjänare i våra charkdiskar och inte direkt någon nyhet. Men varför provas den så sällan, då den äts så ofta? Enligt Jan-Öjvind Swahn har den funnits mycket länge. I äldre tid kallades den siskorv och syskonkorv. Först på slutet av 1870-talet började den benämnas som prinskorv eller prinsesskorv. Kom och prova på ett spektrum av prinskorvar som finns på marknaden. Deras innehållsförteckning kikas på men framför allt, vilken prinskorv är godast? I samband med provningen kommer även den omtalade maffiga lunchmackan – Porchettamackan i jultappning! – att lanseras. Tid: Måndagen den 29 november kl: 11-12 Plats. Cajsa Warg, S:t Eriksplan 2 Anmäl er till Cajsa Warg info@cajsawarg.se, senast 26 november.