Hem Whisky & Bourbon Cocktailinspiration av Emil Hed

Cocktailinspiration av Emil Hed

av Livets Goda

Nu är vi inne i den mest stressiga månaden på året, där många personer har svårt att få ihop all planering inför de två högtider som ryms inom månadens sista vecka, jul och nyår. Det är julklappar som ska köpas, och måltider som ska planeras. Men det är också den månaden vi släpper lite på våra måsten, och unnar oss lite extra. Därför har Emil Hed tagit fram tre cocktails perfekta att servera under dessa högtider. 

Emil Hed var Sveriges representant i årets upplaga av World Class. World Class är världen största bartendertävling, där bartenders från 59 olika länder tävlar om att kunna titulera sig ”Världens bästa bartender”. Den svenske representanten i år var Emil Hed, vars hemmabar är på Grand Hôtel i Stockholm. Emil Hed tog först hem den nordiska deltävlingen och under den globala tävlingen fick Emil Hed stor uppmärksamhet och imponerade på domarna med sina hållbara cocktails och sina nordiska ingredienser.

Charles D.

50 ml Talisker
20 ml pepparkakssirap
Varmt vatten
Saffransgrädde

Pepparkakssirap:
2 dl vatten
2 dl brunt socker
3 kanelstänger
Kryddnejlika
Små bitar av ingefära (2×2 cm)
Skal av ¼ apelsin
Koka upp och låt svalna innan du silar av

Gör såhär:

  1. Blanda Talisker, pepparkakssirap och varmt vatten i en värmebeständig kopp.
  2. Rör om försiktigt.
  3. Placera lite lätt piskad saffransgrädde på toppen

Goanisse

40 ml Zacapa 23
10 ml Fino Sherry
20 ml rissockerlag

Rissockerlag:
3 delar vatten
3 delar socker
1 del grötris
Värm upp tills sockret smält och låt det svalna innan du silar av.

Gör såhär:

  1. Kombiner alla ingredienser i ett glas eller en skål med mycket is.
  2. Rör om.

Divination

35 ml Singleton
20 ml portvin
10 ml Campari
20 ml kaffesocker
20 ml lime
Äppelcider

Kaffesocker:
1 del kaffe
1 del socker

Gör såhär:

  1. Kombiner alla ingredienser, utom äppelcider, i ett glas eller en skål med mycket is.
  2. Rör om.
  3. Toppa med äppelcider.

RELATERAD LÄSNING