Hem Mat & Restaurang ”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

av Livets Goda

Nu introducerar Président ”Crème de”, ett nytt sortiment som förenar franska smaker med smidigheten hos bredbara ostar. Produkten är ett svar på det ökade intresset för enkla men smakrika högkvalitativa matprodukter och riktar sig särskilt till de konsumenter som söker en ny, större smakupplevelse vid frukostbordet liksom för festens ostbricka.

Med sin nya innovation har Président valt att fokusera på just smak och konsistens för att kunna öka intresset för kategorin bredbara ostar. ”Crème de” är gjord på autentisk fransk Brie- och getost från franska Vosgeser och kommer i flera krämiga smaker som går att äta direkt eller att ha i matlagningen för att ge extra smak till grytor och såser.

— Vi har sett att många älskar den genuina smaken av fransk ost och vill gärna äta det oftare. Samtidigt söker konsumenten enkla, smidiga lösningar i sin vardag, vilket gör det kanske svårt att få den där smakupplevelsen man söker. Därför har vi tagit fram ”Crème de”, där vi hämtat det bästa ifrån krämiga franska ostar som enkelt går att ha på mackan eller i grytan, så att varje dag kan få en fransk touch, säger Cecilia Lindwall, marknadschef för Président.

Parallellt med ”Créme de” lanseras även ”Président le Brie Caractère”, en ny typ av brieost framtagen specifikt för brieälskare. Genom ett helt nyutvecklat recept är ” le Brie Caractère” producerad på pastöriserad komjölk och innehåller en annorlunda bakteriekultur som skapar en särskilt krämig brieost med en mycket aromatisk och rik smak.

— Med ” le Brie Caractère” har vi velat fylla ett gap i marknaden, med konsumenter som vill ha en intensivare smak men som väljer bort ”Brie de Meaux” på grund av pris eller att den är opastöriserad. Genom det nya receptet vi tagit fram för ” le Brie Caractère” vill vi som marknadsledande varumärke inom brieostar nu öka värdet i delikatessen med en produkt som kan glädja ännu fler, säger Cecilia Lindwall.

Président ”Crème de” kommer i följande smaker och förpackningar – ”Crème de Brie” 125 gram, ”Crème de Brie med Tryffel” 105-gram, samt ”Crème de Chèvre” 125-gram.

”Président le Brie Caractère” erbjuds i en 2,4-kilograms förpackning.

Samtliga produkter finns
på ICA i hela landet från och med vecka 38.

RELATERAD LÄSNING