Hem whisky_bourbon Dags för Gin & Tonic-glögg

Dags för Gin & Tonic-glögg

av Livets Goda

Tonic är beskt för att det innehåller kinin, vilket är ämnet som sades vara effektfullt mot malaria. Kinin i sin tur kommer från en bark som härstammar från Peru. Om nu tonic görs på en bark, hur kommer det sig att all tonic på marknaden är transparent? Den insikten var startskottet till Swedish Tonic. Swedish Tonic är således en naturlig tonic gjord på riktiga råvaror istället för socker och aromämnen. Den finns både som tonicsirap och tonicvatten.

– I GT-glöggen har vi utgått från vår tonicsirap. Sedan har vi tillsatt gin samt smaksatt den med kryddor som kanel, kryddpeppar & stjärnanis. Det ger en en värmande och kryddig glögg med många klassiska julsmaker där beskan från tonicen är distinkt och sötman är balanserad tack vare ett fint samarbete mellan agavesirapen och rårörsockret i produkten, berättar grundarna bakom Swedish Tonic och fortsätter. För att alla ska få en möjlighet att dricka vår tolkning av glögg släpper vi utöver en stark glögg på 12% även en lågalkoholhaltig variant. 

GT-glöggen är ekologisk och dricks varm, gärna tillsammans med en kvist rosmarin och några lingon. Glöggen släpps i en limiterad utgåva för julen 2019.

Den på 12% kommer kosta 169 kr och släppas i Systembolagets beställningssortiment (beställningsnummer 77859) den 28/10 10:00. Den lågalkoholhaltiga har ett rekommenderat utpris på 59 kr och kommer att säljas i dagligvaruhandeln, på Cervera, Designtorget & Swedishtonic.com. 

 

RELATERAD LÄSNING