Hem Whisky & Bourbon Den första heltäckande boken om Sherry på svenska

Den första heltäckande boken om Sherry på svenska

av Livets Goda

Boken beskriver hur druvan omvandlas till sherry. Den följer odling av druvor, vinpressning och mustens väg via lagring till buteljering Inget annat vin har sådan komplexitet, variation och nyansrikedom. All sherry tar flera år att framställa, vissa över 100 år. Boken ger en konkret och kunskapsrik vägledning in i sherryns värld, som är relativt okänd för en svensk läsekrets. Boken kan med fördel användas som guide vid resor till Jerezområdet där den äkta sherryn blir till.

Efter ett antal decennier av nedgång under 1900-talet, är sherryn på rejäl uppgång i Spanien, genom ett antal innovativa vinmakare, som satsar på torra, högkvalitativa sherrysorter i kombination med mat. Vintillverkning har pågått i Cadizprovinsen i 3 100 år. Sherryn, som fanns på 1500-talet och ansågs vara världens bästa vin, skiljer sig mycket från den av idag. Då fanns bara en stil – ett kraftigt, högt uppspritat, sött vin. Dagens torra
sherryviner kom till under 17- och 1800-talen och blev då högt respekterade av vinkännare i hela världen.
Boken kommer ut i slutet av augusti. 

RELATERAD LÄSNING