Dieter Müller är en gigant inom tysk gastronomi. Under arton år skapade han kulinarisk historia på Schlosshotel Lerbach nära Köln och belönades med tre stjärnor i Guide Michelin. Müller har vid flertalet tillfällen blivit utnämnd till Årets Kock, av bland andra den inflytesrika franska restaurangguiden Gault Millau och den tyska tidningen Der Feinschmecker. År 2003 blev han uppmärksammad i USA genom den prestigefulla utmärkelsen Five Star Diamond Award från American Academy of Hospitality Services. Gästspelet på Restaurang GQ är Müllers första i Sverige men blir ändå ett glatt återseende då GQ:s krögare Jürgen Grossmann och Dieter Müller var kollegor på den tvåstjärniga restaurangen Schweitzer Stuben i Tyskland på 80-talet. Under två kvällar i oktober serveras en 6-rätters avsmakningsmeny à la Dieter Müller tillsammans med väl valda viner. Vill man följa arbetet i köket på nära håll rekommenderas restaurangens Chef's Table. – Få har betytt så mycket för det moderna tyska köket som Dieter Müller. Vi ser fram emot hans besök i oktober och vågar lova alla nyfikna stockholmare att det blir en matupplevelse utöver det vanliga, säger Jürgen Grossmann, kökschef på Restaurang GQ.
493