Hem Övrigt Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

av Livets Goda


För de andra som planerar inte att resa till Montreal, ni kan ha koll på e-sportsajter som erbjuder nyheter om evenamanget och jämföra olika spelbolag där man kan satsa på sitt favoritlag.

Nattlivet i Montreal

Enligt många är Montreal Kanadas huvudstad gällande underhållning och nattliv och här finns något för alla smaker, inklusive professionella esportsspelare. 

Mile End är namnet på Montreals “konstnärsdistrikt” där många av de mest populära barerna och restaurangerna ligger. Aire Commune är ett coworking-space för kreatörer, entreprenörer, influencers och liknande och här finns också ett stort utrymme med barer och matvagnar som passar perfekt för en sen lunch eller en trevlig middag i gott sällskap.

I Mile End erbjuds även flera otroliga matturer för den som gillar att uppleva städer genom maten som lokalbefolkningen äter.

En annan populär plats att besöka för den som gillar att äta och dricka gott är Saint Denis där du hittar ikoniska barer såsom Rockette och L’Esco Bar samt nyöppnade Pow Pow.

Fast med det sagt kommer de flesta till Montreal av en anledning och det är stadens fantastiska ölhantverk.

Craft Beers i Montreal

Att göra en lista på alla barer och mikrobryggerier som säljer craft beers i Montreal är en nästintill omöjlig uppgift så istället har vi samlat 5 av de mest populära alternativen.

  1. Brasserie Harricana var den första ölbaren i Montreal och Kanada och den förblir lika relevant idag som när de först öppnade. Här kan du njuta av flera av stadens absolut bästa craft beers samt prisbelönt mat.
  2. Yïsst är en annan ikonisk ölbar som säljer massvis med lokalproducerad hantverksöl på fat. Dessutom finns det möjlighet att dricka vin och drinkar samt avnjuta en lättare måltid. Detta är en favorit bland lokalbefolkningen.
  3. Broue Pub Brouhaha har flera barer i Montreal och meny är i princip samma överallt. Fokus här är på ett omfattande sortiment öl från hela världen, både på flaska och fat. Menyn uppdateras med jämna mellanrum och det finns alltid något nytt att testa på.
  4. La Succursale är perfekt för dig som vill ha en unik upplevelse. Här kan du bland annat testa rökt öl samt öl-drinkar (beer cocktails). Så länge du inte förväntar dig att hitta något “normalt” på menyn så kan du få upplevelse du sent kommer glömma.
  5. Microbrasserie 4 Origines är kanske den ultimata ölbaren i Montreal med allt från öler som bryggts av ägarna själv till spännande sorter från resten av världen. Här serveras tyvärr ingen mat men du får gärna ta med dig eget eller beställa take-out från närliggande restauranger.

Sammanfattning
Om du planerar att besöka Dreamhack Montreal 2019 så råder vi dig till att avvara lite tid till att även uppleva staden och dess fantastiska nattliv. Barer och restauranger råder det ingen brist på och om du är en finsmakare när det gäller öl är detta himmelriket.

RELATERAD LÄSNING