Hem Mat & Restaurang En currysås som ska avskaffa hunger

En currysås som ska avskaffa hunger

av Livets Goda

– Systrarna Khannas punjabi currysås har gått i arv, den är familjen Khannas traditionella curryrätt och en riktig nordindisk klassiker som också är också helt vegansk. Nu är såsen med och bidrar till en mer rättvis värld, säger Anju Khanna, vd för Systrarna Khanna

Systrarna Khanna grundades 2016 av Alka & Anju Khanna, två systrar som länge saknat autentiska indiska kryddor och såser i butikshyllan. Sedan ungefär ett år tillbaka stöttar företaget Hungerprojekets arbete med ledarskapsutbildningar för kvinnor i Indien.

– Vi är väldigt glada över att Systrarna Khanna vill stötta vårt arbete med kvinnors ledarskap i Indien. En stor del av världens problem med fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala ställning som män. Diskriminerar ett samhälle hälften av medborgarna är hälften av samhällets kunskap, engagemang och kreativitet outnyttjad. Det är alltså väldigt effektivt att investera i kvinnors ledarskap eftersom det ger goda resultat på många områden i samhället, säger Silvia Ernhagen, vd för Hungerprojektet.

RELATERAD LÄSNING