En Delikat Affär

”Alla har vi väl någon gång tröttnat på jobbet, velat prova vingarna, kasta sig ut i det okända, följa hjärtat och drömmarna? Steve Malmström vågade. En dag lämnar han sin bekväma tillvaro och investerar tillsammans med sin fru, journalisten Ingrid Kindahl, i en butik i Stockholms utkant. Där startar de upp Rönninge delibutik, en delikatessbutik med egen catering. Butiken blir snabbt en central plats i lilla Rönninge, och snart sprider sig ryktet och det börjar strömma in långväga beställningar på gastronomisk lyx. ””Det krävs mycket jobb att driva en egen butik, mer än jag någonsin hade kunnat ana, men det är också väldigt mycket glädje i att jobba med något man verkligen brinner för. Jag har investerat hela min själ i det här projektet”” säger Steve Malmström. I En delikat affär – Entreprenörer för det goda livet berättar den nyblivne handlaren om sina chockartade upplevelser. Inte minst är det svårt att få ihop affären och betvinga den byråkrati som verkar sammangadda sig mot en alltför enkel framgång. Det är en ärlig och varm berättelse som vänder sig till alla som någon gång har funderat över att lämna den invanda lunken för att uppfylla en dröm. Och till alla som tycker om en god berättelse fylld av tänkvärda funderingar om hur man kan utnyttja tidigare erfarenheter och ta dem med in i ett nytt liv. I boken bjuds inte bara på tips för den som önskar följa sina drömmar och starta en delikatessaffär, och lämna den invanda lunken för att föra något de själva vill. Utan också många härliga bilder, personliga reflektioner kring matlagning, att välja råvaror med omsorg och passionen som kan läggas ner i mat för att ge det där lilla extra. Författaren Steve pratar i ett kapitel om något han kallar för ”Metta” – den kärlek som behövs för att göra maten sådär extra god. Den enkla förklaringen varför det alltid är mamma som lagar de godaste köttbullarna. Boken ges ut av BookHouse Förlag (www.bookhouse.se) och släpps den 17 februari.”